Renteøkning

Spår tre rentehevinger på tre år

Det vil komme tre rentehevinger hver på 0,25 prosentpoeng innen utgangen av 2022, spår SSB.

Sentralbanksjef Øystein Olsen gjør rede for hovedstyrets rentebeslutning i mars da de besluttet å heve styringsrenten fra 0,75 til 1 prosent. De varslet også at renten skal økes videre til 1,75 prosent innen utgangen av 2022. Foto: Berit Roald/NTB scanpix.
Sentralbanksjef Øystein Olsen gjør rede for hovedstyrets rentebeslutning i mars da de besluttet å heve styringsrenten fra 0,75 til 1 prosent. De varslet også at renten skal økes videre til 1,75 prosent innen utgangen av 2022. Foto: Berit Roald/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første rentehevingen ventes å komme nå i juni. Renten på rammelån vil da stige til 3,6 prosent i 2022, spår Statistisk sentralbyrå.

Forskere i SSB presenterte torsdag utsiktene for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2022.

Styringsrenten ble sist økt i mars, og siden den gang har flere banker reagert med å øke utlånsrentene sine.

Norges Bank valgte, derimot, å holde styringsrenta uendret på én prosent i mai, men varslet at de trolig vil sette den opp i juni.

Selv med økt internasjonal uro og redusert markedsvekst, ligger det an til at rentene i Norge vil øke framover, mener forskere i SSB, som torsdag presenterte utsiktene for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2022.

De påpeker at Norges Banks mål er en årsvekst i konsumprisene som over tid skal være nær to prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!