<b>MER ENN DETTE:</b> Hvis du får redusert boliglånsrenten med ett prosentpoeng, får du omtrent 7.000 kroner mindre å betale i renter hvert år dersom du har et lån på 2 millioner kroner. Foto: Colourbox.com
MER ENN DETTE: Hvis du får redusert boliglånsrenten med ett prosentpoeng, får du omtrent 7.000 kroner mindre å betale i renter hvert år dersom du har et lån på 2 millioner kroner. Foto: Colourbox.comVis mer

Spar penger med bedre rente

Vet du hvilken bank som har de beste rentebetingelsene nå?

En rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans viser at 12 av 13 økonomer venter at renten blir liggende i ro på 1,75 prosent etter rentemøtet kommende onsdag. Det betyr at boliglånsrentene trolig vil holde seg på et stabilt og lavt nivå også en god stund fremover.

Hvis du skal ta opp boliglån, eller vurderer å bytte bank, bør du likevel prøve DinSides boliglånskalkulator. Den avslører at det er penger å spare på å være prisbevisst.

Sunndal Sparebank i tet

For mens Sunndal Sparebank tilbyr en lånerente på 3,0 prosent til kunder som vil låne 2 millioner kroner (inntil 80 prosent av boligverdien), så finnes det banker som skal ha 1,5 prosentpoeng mer for det samme lånet.

Dette kan bli mange tusen kroner ekstra i året dersom du har et stort boliglån. Hvor mye en renteendring har å si for akkurat ditt lån, finner du enkelt ut med vår renteendringskalkulator.

Topp 5 beste rente akkurat nå:

Boliglån på 2 millioner, inntil 80 prosent av boligens verdi.
Boliglån på 2 millioner, inntil 80 prosent av boligens verdi. Vis merHvor ligger din bank på listen?

>>>Prøv boliglånskalkulatoren

Prislister:
Dagens boliglånsrenter - 1 million kroner
Dagens boliglånsrenter - 2 millioner kroner

Bedre rente til store lån

Synes du renten din er for høy? Merk deg først noen av bankenes prinsipper som fører til forskjellsbehandling av kunder: Som oftest tilbyr bankene deg en bedre avtale dersom du binder deg til flere produkter og tjenester. Du bør undersøke om det lønner seg for deg å bli såkalt totalkunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste bankene gir også en lavere rente jo mer du låner, men husk at dette gjelder selve beløpet og ikke belåningsgraden. For da er det motsatt: du får som regel høyere rente jo høyere belåningsgraden er, det vil si hvor stor andel av boligens markedsverdi du trenger å låne. Dette fordi banken da regner deg som en mindre sikker betaler og de anser sin egen risiko som større ved å låne deg pengene.

Men også her finnes det unntak: Hvis du kvalifiserer til førstehjemslån, kan du låne opptil 100 prosent av boligens verdi til en svært gunstig rente. Som regel har førstehjemslånene de aller beste rentebetingelsene.

PRISLISTE: De beste førstehjemslånene nå