Spar flere tusen på bilforsikringen

Sjekker du priser på bilforsikringen, er det fort gjort å spare flere tusen kroner.

I vår prissjekk er det minst prisforskjell på den nyeste bilen. Foto: VW
I vår prissjekk er det minst prisforskjell på den nyeste bilen. Foto: VW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slett ikke alle sjekker priser ved valg av forsikringsselskap, noe som kan straffe seg i form av en dyrere forsikring.

DinSide har gjort en kjapp prissjekk på tre forskjellige biler, som viser at det kan være mange tusen å spare på å sjekke pris på kaskoforsikringen.

>> En unødvendig bilforsikring?

Nesten dobbel pris

Vi har sjekket pris på kaskoforsikring på tre spesifikke biler, av forskjellige merker og årsmodeller.

Prissjekken viser at dyrest og billigst tilbud har en prisdifferanse på 3.200 kroner. Og det er på den eldste bilen vi får de største prisforskjellene.

For en Nissan Primera 97-modell varierer prisen fra 4.801 til 8.026 kroner på kaskoforsikringen.

For samtlige tre biler får vi opp selskapet Codan som det dyreste alternativet, mens If kommer best ut for to av bilene i prissammenlikningen. Samtidig er det viktig å huske at mange faktorer påvirker prisen på forsikringen. Sjekk derfor alltid priser for din bil hos flere selskaper hvis du ønsker å bytte selskap.

I tabellen under kan du se priser for de tre bilene hos de forskjellige forsikringsselskapene.

image: Spar flere tusen på bilforsikringen


For å gjøre utgangspunktet for sammenlikningen likt for hver enkelt bil, har vi innhentet priser på Finansportalen. Eventuelle samlerabatter, medlemsfordeler eller spesialtilbud på forsikring er ikke tatt med i sammenligningen. Vi har ikke tatt med aktører som kun tilbyr forsikring til sine kunder, for eksempel fra KLP.

Sjekk dette før du velger selskap

Prisene på en bilforsikring påvirkes blant av eierens bonus, og bosted. Dessuten vil det å samle flere forsikringer i ett selskap i mange tilfeller gi en samlerabatt.

Vær likevel obs på at det kan lønne seg å velge forsikringer fra flere selskaper framfor en samlerabatt hos ett selskap.

Før du velger forsikring er det også greit å ta en kikk på vilkårene, og dobbeltsjekke at den dekker det du trenger. Blant annet er det ikke alle kaskoforsikringer som gir deg leiebil om du havarerer, da må du i noen tilfeller ha en best- eller superkasko.