Spar 50 % på forsikring

Du kan spare opp til 50 prosent på alle forsikringene dine. Sjekk vår pristest før du velger selskap.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har sjekket samleprisen på de tre mest vanlige forsikringene: Reise, innbo og bil.

Det viser seg at du må betale nesten dobbel pris dersom du velger å tegne forsikringene dine i Enter fremfor i Trygg Hansa.

Totalt bindende

Spar 50 % på forsikring

Vanligvis pristester vi bare én forsikring av gangen. Grunnen til det er at unge personer for eksempel bare trenger en innboforsikring.

Mange forsikringsselskaper krever imidlertid at du tegner opp til tre forsikringer i samme selskap. Som kompensasjon for denne lojaliteten får du som oftest en totalkunderabatt på om lag 10 prosent.

Totalkundekonseptet har som formål å sørge for at du binder deg til ett forsikringsselskap. Totalkundekonseptet er spesielt uheldig for blant annet studenter, nyetablerte par, pensjonister og enslige, fordi disse gruppene ofte bare trenger en eller to forsikringer.

Likevel er forholdene slik at mange familier trenger minimum tre forsikringer. Og realiteten er at mange velger å tegne forsikringene i samme selskap, blant annet fordi det gir mulighet for å få en rabatt.

Dobbel premie

Totalt ringte vi ti av de største forsikringsselskapene i Norge. Åtte av dem kunne gi oss en samlepris på reise, innbo og bilforsikring. Klikk på lenken øverst for å se hvilke forutsetninger som ligger til grunn for pristilbudene.

Billigste forsikringspakke finner vi hos Trygg Hansa, der den årlige premien er 10.604 kroner. Dyrest er Enter forsikring med en pakkepris på 19.621 kroner. Du betaler dermed 9.017 kroner, eller 85 prosent mer enn hos det billigste selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nest billigst er If Skadeforsikring med en årlig premie på 11.752 kroner. Det er 1.148 kroner, eller 11 prosent mer enn hos Trygg Hansa.

Trygg Hansa er billig, og det er bra. Men en negativ side er tilgjengeligheten til selskapet. Også denne gangen måtte vi ringe gjentatte ganger før vi fikk kontakt med selskapet. Les mer om dette i vår tidligere artikkel: Utrygg med Trygg Hansa.

Klikk på lenken øverst for å sjekke alle forsikringsprisene.

Bare for de kloke?

To av de ti selskapene vi ringte var ikke villige til å gi oss en pris på forsikringene. Klikk her for å lese hvorfor.