Santiago de Chile
Santiago de ChileVis mer

Spar 3.000 kroner til Sydney

Internettstedet Cheap Flights holder oversikt over de billigste turene fra London. Kombinert med Ryanair mellom Sandefjord og London kan du spare rundt 1/3 av ordinær pris på reiser til steder som Australia eller Chile.

London er det største markedet i verden for internasjonale flyreiser. Dette markedet har i det siste kommet mye nærmere oss på to måter: For det første ved at det irske flyselskapet Ryanair har opprettet en rute mellom Sandefjord og London med særdeles lave priser. For det andre ved Internett, som på en lettvint måte gir deg overblikk over dagens beste tilbud fra London og ut i verden.

815 kroner med Ryanair

Ryanair har daglige flygninger til London. De går riktignok til flyplassen Stanstead, mens de fleste interkontinentale flyvninger går fra Heathrow. Det tar et par timer på tog og trikk fra den ene til den andre. Ryanair har et midtuketilbud tur/retur Sandefjord-London for 590 kroner. Om man inkluderer alle avgifter, koster turen 815 kroner. Da kan man være borte inntil to måneder.

Det er noen andre betingelser også, og det er litt dyrere å reise i helgene, men alt i alt må Østlandet sies å ha halvert avstanden til London det siste året.

Ryanair flyr med like moderne materiell som norske flyselskaper. Hemmeligheten består i et særdeles billig salgsapparat (telefon 33427500), fravær av servering i flyene og at man forsøker å unngå å fly med tomme seter.

7.007 kroner London/Sydney

På internettstedet Cheap Flights er prisene fra en lang rekke reisebyråer til destinasjoner over hele verden sitert. Vi sjekket to destinasjoner for å se om det var noe å spare. Den første var Sydney, Australia. Her reklamerte reisebyrået Austravel med reiser fra £399. Dette viste seg å være en fjortendagers tur med charterselskapet Airtours. Dessverre var lavprismåneden juni nettopp utsolgt (hørt den før?), men de starter opp igjen med lavsesongpriser i november.

Ordinære flybilletter til Sydney var noe dyrere, men Japan Airlines flyr for £637 tur/retur i juli, alle avgifter inkludert. Med en pundkurs på elleve, utgjør dette 7.007 kroner.

Tre tusen spart

Legger vi sammen Ryanair og Japan Airlines, blir samlet pris tur-retur Sandefjord-Sydney 7.822 kroner. Så kommer det litt trikk/tog/buss i tillegg i London. Vi har ikke sjekket om de to flyene på noen måter korresponderer, derfor er det mulig at du må beregne en overnatting i London i tillegg.

Likevel blir det en billig kveld i London i forhold til å ta ordinære fly fra Oslo: Reisehuset AS oppgir at laveste pris i juli er 10.900 kroner tur/retur Sydney med flyselskapene Singapore Airlines, Thai eller Malaysian. Australske Quantas tar 12.800 kroner tur/retur Oslo.

2.100 billigere til Chile

Vi sammenliknet også prisene tur/retur Santiago de Chile. Lysaker reisebyrå skulle her ha 9.220 kroner for en billett med Air France. Reisebyrået Bridge The World, som vi fant på Cheap Flights, tok £560 for en billett med Aerolinas Argentinas. Her var en flyplassavgift ved utreise fra Santiago ikke inkludert. Mannen i reisebyrået kjente ikke størrelsen på denne, men antok at den var på omtrent en hundrelapp.

Legger man dette sammen med Ryanair, får man en pris Sandefjord-Santiago tur/retur på 7.075 kroner. Besparelsen i forhold til "ordinær" pris er med andre ord rundt 2.100 kroner. (Her har vi heller ikke sjekket korrespondansen).

Ingen praktiske problemer

De to reisebyråene DinSide snakket med så ingen praktiske problemer med å betjene norske kunder. De kunne sende en regning i posten, eller fakse den om tiden var knapp. Du kunne betale med kort, eller hvordan du ville. Ved veldig knapp tid, kunne du komme innom deres kontorer i London og betale kontant og få billettene over disken. Begge selskapene så ut til å være medlemmer av bransjeorganisasjoner som borget for en viss seriøsitet.

Cheap Flights har forøvrig omfattende informasjon på sine sider om hvordan man skal gå frem for å slippe å bli sittende uten billetter. Vi anbefaler at du leser denne. Og forresten: Forvalg til England er 0044. Sløyf nullen først i det engelske telefonnummeret. God tur!