Spar 1.400 kroner på innboforsikringen

Alle som eier eller leier en bolig trenger forsikring. Vi har sjekket prisene på innboforsikring hos de største norske forsikringsselskapene. Prisforskjellene er mildt sagt store.

En innboforsikring skal forsikre deg når du har hatt en vannskade, brannskade eller et tyveri. Prisene på de forsikringene vi sjekket varierte fra 371 til 1.781 kroner.

Anne Angelshaug
Anne Angelshaug Vis mer

Prisforskjellene på innboforsikring er altså ekstremt store. Forsikringene er likevel ganske like. Vi hjelper deg med å velge det billigste forsikringsselskapet.

Leilighet på Kampen


Vi ringte ti av de største norske forsikringsselskapene og ba om et tilbud på en innboforsikring med en forsikringssum på 200.000 kroner. Dette er en forsikringssum som de fleste studenter og nyetablerte par kan klare seg med. Alle forsikringsselskapene ble presentert for samme leilighet på Kampen i Oslo.

Ønsker du å se hvilke tilbud vi fikk fra de ulike selskapene, kan du klikke på linken til høyre.

Spar 80 prosent


Billigste alternativ er Trygg Hansa, hvor du får forsikret innboet ditt for 371 kroner i året. En innboforsikring i if... betaler du 1.740 kroner for. Du sparer altså 1.369 kroner eller nærmere 80 prosent hvis du hopper fra if... til Trygg Hansa. Begge forsikringene forutsetter at du betaler en egenandel på 3.000 kroner, hvis uhellet skulle være ute.

Vesta ligger prismessig veldig nær if... Her betaler du 1.781 kroner for en innboforsikring. Prisene er ikke helt sammenliknbare idet Vestas forsikring innebærer en egenandel på 2.500 kroner, og ikke 3.000 kroner som hos if...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nest billigste innboforsikring fant vi hos Tennant Forsikring. Her må du betale 1.018 kroner i årlig premie for en forsikring med en egenandel på 2.500 kroner.

For deg med mye innbo

Vesta tilbyr, i samarbeid med Norsk Familieøkonomi, en innboforsikring der du forsikrer innboet ditt for 1,3 millioner kroner. Denne forsikringen koster om lag det samme som de dyreste av de som forsikrer innboet ditt for 200.000 kroner. Dette er naturligvis et bra alternativ dersom du eier innbo for store verdier. Trenger du ikke å forsikre verdier for mer enn 200.000 kroner, er Trygg Hansa fremdeles det beste alternativet.