Spar 1.000 kroner på leiebil

Ut på tur, aldri sur? Trenger du bare bil en gang iblant, er det kanskje et bra alternativ å leie en bil. Vi viser deg hvor det er billigst.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bil er en dyr leke. Trenger du den ikke hver dag, kan det være lønnsomt å leie en bil når du har bruk for det.

Spar 1.000 kroner på leiebil

Du bør se deg godt om før du velger utleiefirma. Prisene hos de ulike leiebilfirmaene varierer mye. Døgnleie koster mer en dobbelt så mye hos Avis som hos Rent-a-wreck, og helgleie nesten dobbelt så mye hos Statoil Bilutleie som hos Rent-a-wreck.

Pristesten

Vi sjekket prisene hos ti ulike leiebilfirmaer. Fem av disse er landsdekkende leiebilfirmaer med mellom 14 og 130 kontorer. Sjekk prisene ved å klikke på lenken øverst til høyre.

Leiebilselskapene opererer med ganske ulike tilbud ut fra hvor mange kilometer du kan kjøre, og det kan derfor være vanskelig å lage en umiddelbar sammenligning. For å sammenligne prisene valgte vi å si at en døgnleie minimum må inkludere 30 mil, og en helgleie minimum 50 mil. Skal du kjøre mer eller mindre enn dette, kan utfallet av testen bli litt annerledes.

Og vinnerne er ....

Rent-a-wreck er et bra tilbud til folk som ikke har store krav til bilens utseende og funksjonalitet. Konseptet går ut på at du leier en bruktbil. Rent-a-wreck er testvinneren med en døgnpris på 640 kroner, og en helgpris på 1.195 kroner. De billige prisene har naturligvis sammenheng med at bilene er av eldre modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis man utelukkende ser på de leiebilfirmaene som tilbyr nye leiebiler, har Gumpens Utleie i Kristiansand det billigste tilbudet. Her koster en leiebil 810 kroner per døgn inkludert 30 mil. Gumpens Utleie og Hertz er begge vinnere av pristesten dersom man ser på prisen for en helg. En helg koster 1.250 kroner, og inkluderer 60 mils kjørsel.

For Oslo-folk er det billigst å leie bil hos Statoil Bilutleie dersom man trenger bil i ett døgn. I helgen er det billigst å leie hos Hertz.

Vær oppmerksom på at det ikke nødvendigvis er de samme leiebilfirmaene som tilbyr de billigste døgn- og helgprisene. For eksempel er Statoil Bilutleie forholdsvis billig på døgnleie, men den dyreste i testen på helgleie.

Klikk på den nest nederste og nederste lenken til høyre for å se på rangeringen av bilutleiningsselskapene på både døgn- og helgbasis. Alle prisene er inklusive forsikring.

Kjøre langt?

Dersom du skal kjøre langt med leiebil er det lurt å ta en ekstra titt på prisene i vår test. Noen av firmaene tilbyr leiebil med ubegrenset antall kilometer. Disse kommer ofte dårlig ut i vår test, da vi har satt en grense på henholdsvis 30 og 50 mil. Skal du kjøre langt, kan disse alternativene vise seg å være billigst.

Rabatt

Noen av selskapene gir helt opp mot 30 prosent rabatt dersom du er medlem av en bestemt organisasjon. De prisene vi har oppgitt i tabellen, er priser som er tilgjengelige for alle. Eventuelle rabatter er derfor ikke inkludert. Når du leier bil, bør du derfor sjekke om du har noen medlemskap som kan gi deg rabatt på billeien.

Relaterte artikler
I våre tidligere artikler kan du lese mer om hva transport koster:

Kjør taxi og spar penger
Finnes det noe alternativ til NSB?
Billigst mulig drosjetur