Soya var redningen

Yngvild Maae takker et kosttilskudd med soya for at hun ble kvitt hyppige hetetokter, stivhet i kroppen og nerver i ubalanse.

Ved hjelp av et naturmiddel med soya ble Yngvild Maae kvitt de verste plagene da hormonene gjorde opprør og overgangsalderen satte alle kluter til.

- Det verste var egentlig hetetoktene. De kunne komme når som helst, opptil 15 ganger i døgnet, og de var kraftige. Jeg ble glovarm i hele kroppen, helt ut i fingerspissene, og det var naturligvis veldig ubehagelig.

Yngvild har jobbet som flyvertinne i 28 år, og trives svært godt i jobben. Sykemelding er ikke hennes stil, men hun innrømmer at plagene hun hadde gjorde jobben vanskeligere.

- Hetetoktene kunne komme når som helst. Gjerne når jeg sto i midtgangen og demonstrerte sikkerhetsutstyr. Det var veldig slitsomt til tider, sier hun.

Hun fant raskt ut flere små knep som hjalp mot de ubehagelige angrepene.

- Hvis jeg kjølte ned innsiden av håndleddene, der hvor pulsåren går, gikk hetetoktene raskere over. Isbiter eller rennende vann virker bra, men man kan jo bruke alt man har i nærheten som er kjølig. Jeg la ofte håndleddene inntil metallistene som går rundt kabindørene i flyet.

Yngvild er en ihuga tilhenger av naturmedisin, og prøver alltid å finne en naturlig kur på helseplager. Derfor var hun ikke vanskelig å overtale da en bekjent foreslo kosttilskuddet BioSoy mot disse plagene.

- Plagene ble ikke borte på timen, men jeg merket fort at de ble svakere. Man må være litt tålmodig når man bruker slike naturprodukter. Hvis plagene ikke er borte i løpet av en måned, så bør man holde på litt lenger.

Til å begynne med tok Yngvild dobbel dose, for å få fortgang i behandlingen, og så trappet hun gradvis ned. Nå er hetetoktene historie.

Hun anbefaler alle som ikke ønsker kunstig østrogen å prøve soya, og ikke bare på grunn av vanlige overgangsalder-problemer.

- En bivirkning som er veldig bra er at man også får fantastisk fin hud av det! Bare tenk på kvinner i Østen, som spiser mye soyaprodukter. De har nesten ingen av disse plagene, og de har veldig fin hud.

 

Mozon.no, 21.11.2002