- Soya er homo-mat

Soya inneholder en variant av kjønnshormonet østrogen. - Hormonene gjør barna våre homoseksuelle, mener en amerikansk journalist. - Rent sprøyt, svarer sexologen.

Hvorfor blir noen mennesker homoseksuelle mens andre er heterofile? En amerikansk prest mener nå at han har oppdaget årsaken:

- Mindre penis
- Soya gjør oss feminine, reduserer størrelsen på penis og fører til seksuell forvirring og homoseksualitet. Derfor må det meste av skylden for dagens økning i homoseksualitet legges på morsmelkerstatning med soya og andre soyaprodukter, skriver presten Jim Rutz i nettmagasinet WorldNetDaily.

Årsaken til at Rutz langer ut mot soya, er innholdet av såkalte fytoøstrogener som likner på kjønnshormonet østrogen.

Norske morsmelkerstatninger er i all hovedsak basert på kumelk. Men det finnes mange andre matvarer som i følge den amerikanske presten kan fremkalle homoseksualitet.

- 60 prosent av maten i våre supermarkeder inneholder soya. Ligg også unna tofu-produkter, mens du trygt kan bruke soyaolje siden den har en forandret molekylstruktur, mener Rutz.

Les også: Lillebror er oftere homo

Rent sludder
Sexolog og lege Esben Esther Pirelli Benestad mener generelt at prester burde holde seg til det de kan - og ikke blande seg inn i medisinske diskusjoner.

- At soya i kostholdet skulle ha en sammenheng med homoseksuelle talenter, er jo rent sprøyt. Dette vet han åpenbart ingenting om, og derfor ville det være best om han bare holdt munn, sier Benestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er enig i at soyaprodukter inneholder fytoøstrogener som kan ha en viss effekt på kroppen vår. Noen forskere mener også at et høyt inntak av soya på denne måten kan gi lavere fruktbarhet hos menn. Men at hormonene skulle ha noe med seksuell holdning å gjøre, finnes det få eller ingen beviser for.

- I utgangspunktet er jeg nysgjerrig på alt som kan fortelle oss noe om hvorfor folk er som de er. Men når påstandene kommer som en del av et ønske om å forhindre eller forebygge mot noe, bør vi være svært forsiktige.

- Dersom soya fører til homoseksualitet, hvorfor ser vi ikke da mange flere homoseksuelle i de kulturene hvor de spiser virkelig mye soya? Og hva slags mat er det i så fall som gjør kvinner lesbiske? Denne påstanden inneholder så mange svakheter at argumentet åpenbart ikke bygger på noen form for faglig kunnskap, mener Benestad.

Homo eller hetero? Ta testen her:

 

Mozon.no, 14.12.2006