Sovner med bamse på armen

Hva gjør menn for å få sovne om kvelden? En av fem engelskmenn bruker denne metoden:

En ny britisk undersøkelse viser at menn tross alt bare er store gutter. En av fem britiske menn foretrekker nemlig å ha med en bamse i senga når de skal sove.

Les også: Det er godt å være mann

Undersøkelsen som er gjennomført av hotellkjeden Travellodge på 2000 personer, avslører også at menn er mer avhengige av kosedyret enn kvinner. Mens 20 prosent av mennene tviholder på bamsen, vil bare 15 prosent av kvinnene ha Bamse med i sengen.

Det er den danske avisen Politiken som melder dette.

Moderne menn
Forsker Øystein Gullvåg Holter ved Nordisk institutt for kvinne- og kjønnsforskning, har ikke hørt noe om at menn skal være mer glade i bamsene sine enn kvinner. Men han bekrefter at menn med kosebamse ikke er et typisk maskulint bilde.

- Dersom du fortelle til gutta på puben at du går til sengs med bamsen under armen, vil du nok bli møtt av mer latter enn forståelse.

- På den annen side er jo en del av disse kjønnsrollene i forandring. Nå blir du jo ikke lenger mistenkt for å være homofil for å klemme en annen mann, så kanskje vil det også snart være helt akseptabelt med bamsen i sengen, sier Holter med et smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du en machomann eller en tøffelhelt? Ta testen her?

Duften av mann
Den britiske undersøkelsen viser også at nesten to av tre menn er avhengige av en nattaklem for å falle i søvn. Hele ni prosent blir redde når de skal sove alene, og tre av fem føler seg ensomme når de sover uten partneren.

Mange må ha hjelp til å sovne når partneren ikke er hjemme: Åtte prosent av kvinnene innrømmer nemlig at de bruker litt av kjærestens aftershave på putene eller pysjen slik at lukten av ham fortsatt er i sengen selv om han er bortreist.

Duft-varianten er imidlertid ikke noen utpreget mannegreie: Bare tre prosent av de mannlige deltakerne bruker dette trikset for å sovne.

Angelina Jolie på topp
Deltakerne svarer også på hvilken person de helst ville tilbringe en natt med. Mennene foretrekker å dele seng med filmstjernen Angelina Jolie, mens kvinnene helst vil tilbringe natten med en annen filmstjerne, nemlig Johnny Depp.

Undersøkelsen har fått hotellkjeden til å innføre en ny pute på hoteller i Newcastle, Durham, Manchester, Leeds og Birmingham. Det blir en kosepute som er 60-70 centimeter lang og har to armer som gjestene kan klemme på.

Er du mann? Da må du være med i vår undersøkelse:

Svar helt ærlig nå: Sover du med et kosedyr i sengen? (Avsluttet)
Neida, bamser er for småbarn.(84%) 466
Selvsagt, og det er vel ikke noe rart?(10%) 53
Ja, men det har jeg ikke fortalt til en levende sjel!(6%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Alene under dynen? Husk at sex er best i stereo: