Sovner etter samleie

Noen menn har for vane å sovne etter samleie eller bli ekstremt utmattet. Hvorfor?

I følge lege Patti Britton er det flere grunner til at menn kan oppleve å bli helt utmattet, og i verste fall sovne, etter sameleie, skriver hun på iVillage.com.

For det første kan mannen være trøtt før sameleie begynner. Sex får ham til å slappe av og gi slipp på andre tanker. Dette kan være rene sovemedisinen for mannen.

Hormonene som kvinner og menn produserer under en orgasme kan føre til behovet for å slappe av etterpå. Og denne følelsen av fysisk ro kan resultere i søvn.

En annen grunn er at utløsning gir en fin kroppslig avspenning for gutta, noe som kan gjøre dem trøtte og søvnige.

Mange kvinner og menn har dessuten en tendens til enten å holde pusten under samleie eller puste saktere. De som ikke puster dypt nok kan få oksygenmangel, noe som kan føre til økt trøtthet. I noen tilfeller kan denne trøttheten til og med vare til neste dag.

I noen få tilfeller kan utmattelsene ved sameleie være forårsaket av sykdom. Er du engstelig for at det kan dreie seg om noe mer alvorlig bør du kontakte lege.

Men dersom du er ute etter å finne en enkel løsning til problemet, kan java være svaret.

Flere tips for mer energi

Kaffe som stimulant
Gi mannen en kopp kaffe før samleie, og sjansene er større for at han holder seg våken etterpå. Dette er ikke en langsiktig løsning, men er noe som kan fungere godt ved enkelttilfeller.

Kaffe er en god sexstimulant fordi den holder både kropp og sjel våken. Hva med å servere ham en kopp kaffe i ført ditt sexy nattundertøy før samleie?

Visste du at nordmenn er blant verdens mest kaffedrikkende befolkning?

 

Mozon.no, 12.05.2006