Søppeltømmerne drar seg ikke i jula

Om du synes det flyter over av søppel, skyldes nok det et større tilfang enn vanlig. De fleste steder er tømmingen ajour i jula.

DinSide har snakket med renovatørene i noen av våre største byer og spurt om rutinene ved søppeltømming i jula. Det viser seg at de fleste tømmer som vanlig. Ingen av dem vi snakket med tok noen form for fellesferie, men det er ikke alle som jobber julaften og nyttårsaften. I disse tilfellene tømmer renovatørene enten første virkedag før eller første virkedag etter den vanlige tømmedagen. Det er jo bra service, forsåvidt, men betyr også at kassene kan være fulle temmelig lenge etter julaften.

Søppeltømmerne drar seg ikke i jula

Oslo

I Oslo er det flere renovatører. Miljøtransport står for tømmingen av husholdningsavfall i Groruddalen. Her jobbes det både julaften og nyttårsaften. Første juledag og første nyttårsdag, som i år er fredager, tømmes det naturligvis ikke, men dette tar man igjen den påfølgende mandag ved å kjøre ekstra skift.

Miljøtransport understreker at de er til å snakke til om folk har ekstra mye avfall nå i jula.

Stavanger

Heller ikke i Stavanger ligger renovatørene på toppen av gavehaugen og spiser druer i romjula. Rutinen her er nøyaktig som for Miljøtransport i Oslo.

Søppeltømmerne drar seg ikke i jula

Trondheim

Også i Trondheim jobbes det vanlig i jula.

Bergen

De som kan få problemer i Bergen og de andre kommunene i området som betjenes av Bergensområdets interkommunale Renovasjonsselskap, er de som vanligvis har tømming på fredag. Tømmingen 1. januar blir rett og slett bare kuttet og tømmerne kommer ikke før den åttende. Men her er det levert ut ekstrasekker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø

I Bodø-området dekker også renovatøren Interkommunalt renovasjonsselskap Salten DA (IRIS)et svært område. Her blir det ikke tømming julaften, men det hentes inn med ekstra skift i etterkant.

Søppeltømmerne drar seg ikke i jula

Ringerike og Hadeland

Her jobbes det ikke julaften, men nyttårsaften. Her kjøres det med ekstra skift i forkant av jule- og nyttårshelgen for å ta inn tapte dager. Abonnentene møter altså høytidene med tomme dunker, men kan måtte vente en stund før de blir tømt.