Søppelpriser

Søppel kan koste deg dyrt. Derfor er det ikke likegyldig hvor du leverer det du ønsker å kvitte deg med.

Pengemaskin?
Pengemaskin? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse gjennomført av Huseiernes Landsforbund konkluderer med at det er store forskjeller på hva du må betale i ulike kommuner for å bli kvitt søppelet ditt.

Helt gratis

I Kragerø må du blant annet ut med 1.736 kroner for å bli kvitt et tilhengerlass med trykkimpregnert tre. I Drammen kan du levere samme mengde uten å betale en krone. I hovedstaden må du betale 1.613 kroner.

Men er det TV'en eller kjøleskapet som har sagt takk for seg, er det gratis å levere det enten du tar det med til forhandleren eller avfallsstasjonen.

Dessverre gjelder ikke det samme for klær, sko, en ødelagt porselensvask, bygningsmaterialer eller andre ting du kunne finne på å kaste. Mange kommuner krever nemlig at du betaler for å bli kvitt det.

Lever annet sted

Det lønner seg derfor utvilsomt å sjekke hva det koster å levere søppel før du kjører avsted med tilhengeren. For kanskje det er mulig å dumpe avfall i en annen kommune enn der du oppholder deg akkurat nå.Det er også lurt å være oppmerksom på at en del kommuner opererer med progressive satser. For eksempel koster det 100 kroner å levere én kubikkmeter i Frogn. Skal du levere fem kubikkmeter, koster det 1.400 kroner.

Og da er det ikke vanskelig å tenke seg til at det er lurt å kjøre flere ganger.