Søppelpriser

Søppel kan koste deg dyrt. Derfor er det ikke likegyldig hvor du leverer det du ønsker å kvitte deg med.

Pengemaskin?
Pengemaskin?Vis mer

En undersøkelse gjennomført av Huseiernes Landsforbund konkluderer med at det er store forskjeller på hva du må betale i ulike kommuner for å bli kvitt søppelet ditt.

Helt gratis

I Kragerø må du blant annet ut med 1.736 kroner for å bli kvitt et tilhengerlass med trykkimpregnert tre. I Drammen kan du levere samme mengde uten å betale en krone. I hovedstaden må du betale 1.613 kroner.

Men er det TV'en eller kjøleskapet som har sagt takk for seg, er det gratis å levere det enten du tar det med til forhandleren eller avfallsstasjonen.

Dessverre gjelder ikke det samme for klær, sko, en ødelagt porselensvask, bygningsmaterialer eller andre ting du kunne finne på å kaste. Mange kommuner krever nemlig at du betaler for å bli kvitt det.

Lever annet sted

Det lønner seg derfor utvilsomt å sjekke hva det koster å levere søppel før du kjører avsted med tilhengeren. For kanskje det er mulig å dumpe avfall i en annen kommune enn der du oppholder deg akkurat nå.Det er også lurt å være oppmerksom på at en del kommuner opererer med progressive satser. For eksempel koster det 100 kroner å levere én kubikkmeter i Frogn. Skal du levere fem kubikkmeter, koster det 1.400 kroner.

Og da er det ikke vanskelig å tenke seg til at det er lurt å kjøre flere ganger.