<b>SØNDAGSÅPENT:</b> Mathallen i Oslo vil holde søndagsåpent fra første dag, når den åpner dørene i høst. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
SØNDAGSÅPENT: Mathallen i Oslo vil holde søndagsåpent fra første dag, når den åpner dørene i høst. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

Søndagsåpent i Mathallen

Mathallen i Oslo vil holde søndagsåpent fra første stund.

Når den 3.500 kvadratmeter store Mathallen i Oslo åpner i høst, vil det være søndagsåpent. Ifølge Sverre Landmark, som representerer eiendomsutvikleren bak Mathallen og resten av Vulkan-prosjektet, blir dette helt essensielt for aktørene som skal inn i Mathallen.

– Det vil være kjempeviktig for at de som driver der skal overleve, sier Sverre Landmark i eiendomsutviklerselskapet Aspelin Ramm til DinSide.


Mange små butikker

Mathallen på Vulkan i Oslo blir en samling småskalaprodusenter og andre små butikker som samles under samme tak, altså Mathallen. Det er nettopp den begrensede størrelsen på enkeltbutikkene som gjør at de skal få holde søndagsåpent.

Sverre Landmark i Aspelin Ramm, som er eiendomsselskapet bak Vulkan og Mathallen, har stor tro på søndagshandelen i Mathallen. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Sverre Landmark i Aspelin Ramm, som er eiendomsselskapet bak Vulkan og Mathallen, har stor tro på søndagshandelen i Mathallen. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


– Det er størrelsen på forretningene som gjør det, alle er bitte små, sier Landmark til DinSide.

Rekordmange dagligvarebutikker holder søndagsåpent

Ifølge Landmark er det helt sikkert at det vil bli søndagsåpent, og det skjer allerede fra første dag når Mathallen åpner.

– Det som gjelder, er at de aktørene som skal inn der jobber med små marginer og små volumer, derfor blir det veldig viktig å ha åpent på søndag, når folk er ute og kanskje legger familieutflukten dit, sier Landmark.

Han har stor tro nettopp på søndagene.

– Vi tror at det vil komme mye publikum, nettopp på søndager, sier Landmark videre.

– Hva tror dere det vil bety for Mathallen, at det får holde søndagsåpent?

– Det vil være kjempeviktig for at de som driver der skal overleve, sier Landmark til DinSide.

Slik blir det: Vi har sjekket ut den kommende Mathallen

Eksklusive butikker

– Det nytter ikke å gjøre dette kjempeeksklusivt. Samtidig må vi sørge for at det kommer folk hit også på for eksempel tirsdager, så vi må gjøre det attraktivt for bransjefolk også. Dette skal være et gastronomiens hus, eller matgledens hus, sa Landmark til DinSide under åpningen av Forsmak-festivalen.

Forsmak var nettopp en forsmak på hva den nye Mathallen vil komme til å tilby.

Landmark bekreftet for DinSide at produktene her vil bli mer eksklusive varer, og at prisnivået vil bli noe høyere ettersom det er snakk om småskalaprodusenter.

– Men det er vårt mål at det ikke skal være ekskluderende. Det skal være rocka og folkelig, man skal ikke føle seg eksludert av stemningen her. Men man må regne med å betale litt mer for noe som er ekstremt mye bedre, sa Sverre Lamark til DinSide under Forsmak-åpningen.