Sommersalget har startet!

Salget på sommerklær er i år tidligere ute enn noensinne og grunnen er endringene i skatteutbetalingene. Er du en av de heldige som skal ha penger tilbake på skatten, kommer nemlig utbetalingen nå i juni. Gjett hvem som har lyst til slå kloa i de pengene?

Den gamle trenden med sommersalg når den norske sommeren er slutt, ser definitivt ut til å være over. I år er nemlig sommersalget allerede i full gang. Grunnen er opplagt. Med lommeboka full av feriepenger, og det tidlige skatteoppgjøret, er du en ettertraktet kunde.

Skatteoppgjøret ble lagt ut i landets kommuner den 18, eller den 21. juni. Det gjør at hele 90 prosent av alle landets lønnstagere, og pensjonister nå vet om de har penger til gode, eller om de må betale en sur restskatt.

Det er 2,7 millioner skattytere som får skatteoppgjøret sitt nå. Litt over 1,9 millioner får i gjennomsnitt 5.900 kroner tilbake på skatten.

Har du penger tilgode vil du motta dem om kort tid, mens restskatten først skal betales i slutten av august. De som har skatt til gode får overført pengene direkte til sin bankkonto, eller på utbetalingsblankett.

Salget starter når pengepungen er full

Sommersalget har startet!

Mens du venter på godværet kan det altså lønne seg å oppdatere sommergarderoben. Kombinasjonen skattepenger og dårlig vær er nemlig handelsbransjens ønskedrøm. De er antagelig de eneste som smiler når regnet siler...

De store kjedene er flinke til å finne ut hvordan de skal melke markedet når folks lommebøker er stinne. Det er altså ikke uten grunn at blant annet Elkjøp og Hennes & Mauritz reklamerer med store prisavslag på denne tiden. Det er dine skatte, og feriepenger de er ute etter... Og det bør du benytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du lyst til å oppgradere sommergarderoben, eller vil du ha en ny "ghettoblaster" som du kan herje på stranda med, er altså tida for å shoppe kommet. Du kan faktisk gjøre et kupp.

I mange butikker er prisene satt ned med både 40 og 50 prosent, Lindex kjeden startet salget allerede 8. juni, mens Hennes & Mauritz kastet seg på uken etter. Er været dårlig kan din regntunge feriedag altså brukes til storinnkjøp av klær.