Sommermoro for den rastløse

Det er ikke alle som klarer det late slaraffenliv alt for lenge i en park. Trenger du inspirasjon til hva du kan finne på med barna, kjæresten eller bestefar? Her er en oversikt over moroa - hvor vanskelig det er - og hvor mye den koster.

For mange er sommerdrømmen en park, et pledd og en god bok, eller en bunke blader og aviser. Men ikke alle er så bedagelige at de orker mer enn en time eller to på rygg før kjedsomheten eller rastløsheten slår inn for fullt.

I tillegg kan det bli ganske varmt om en bare skal ligge og steke - da er det ofte bedre å reise seg opp og fange et lite vindpust eller to. Trikset er å ha noe morsomt å finne på.

Nye impulser

Men hva skal man egentlig gjøre? Etter fire sesonger med frisbee, krocket eller slåball er tiden kanskje moden for noen nye idéer til tidtrøyte.

Enkel moro til en billig penge. Illustrasjonsfoto: Istockphoto.com
Enkel moro til en billig penge. Illustrasjonsfoto: Istockphoto.com Vis mer


Vi har gravd litt i barndommens arkiv, funnet frem noen gamle klassikere, og sett på noen av de nye dingsene som kanskje blir morgendagens frisbee.

>> Alene? Tips til deg som er alene i parken.

>> Her er aktivitetene for to eller flere

>> Moro for mange

Annet utstyr:

Her er ekstrautstyret som gjør parkopplevelsen litt bedre:

 • Godt underlag Et stort pledd/teppe/håndkle du kan ligge på.
 • Drikke! Ta med rikelig med vann eller annen kald drikke. Har du en termos som ikke har lidt termokannedøden kan du bruke den for å holde vannet kaldt. Hvis ikke finnes det drikkevannkilder i en rekke parker der du kan fylle opp flasken din.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Musikk. Om du har skaffet deg en iPod, fremdeles bruker Walkman - eller foretrekker ghettoblasteren - musikk er et must på glade soldager. Velger du lyd som ikke går rett i ørene: Ta hensyn til dem rundt deg. Det er ikke sikkert at alle andre er like begeistret for Beach Boys som det du er.
 • En velfylt picnickurv - eller ryggsekk om du vil. Å drikke nok væske er aller viktigst, men det skader ikke å gi magen litt mer å jobbe med, spesielt om du har planer om å holde deg selv i aktivitet hele dagen.
 • Beskyttelse Solkrem, solbriller - gjør om ikke dagen bedre, så gjør det underverker for morgendagen!
 • Hvor selges parklekene?

  Park- og strandleker selges overalt. På markeder, i lekebutikker, i sportsbutikker, på interiørbutikker som IKEA og Åhlens, på bensinstasjoner, og på isenkrambutikker som Clas Ohlson, Biltema. Det meste utstyret er rimelig billig også, du trenger ikke betale stort mer enn en hundrelapp for å holde deg sysselsatt en hel sommer.

  >> Alene? Tips til deg som er alene i parken.
  >> Her er aktivitetene for to eller flere
  >> Moro for mange

  (Artikkelen er tidligere publisert på DinSide.)