«Sommerjobb» er det mest populære søkeordet akkurat nå

Det er fortsatt en del jobber å velge mellom, men du kan ikke være for kresen.

«Sommerjobb» er et populært søkeord for tiden. Og selv om det ikke er lenge til fellesferien, finnes det fortsatt enkelte jobber å velge mellom Foto: Nav/DinSide
«Sommerjobb» er et populært søkeord for tiden. Og selv om det ikke er lenge til fellesferien, finnes det fortsatt enkelte jobber å velge mellom Foto: Nav/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tips nummer én til alle som skal ha sommerjobb, er å være tidlig ute. Og det er for sent.

Det første trykket av annonser til årets sommerjobber kom allerede før julen i fjor, og det er flere måneder siden de aller fleste stillingene ble besatt.

Vurderer du å bruke sommerferien på å jobbe, bør du få fart på sakene, for det er ikke lenger et flust av jobber og velge mellom. Dessuten er konkurransen om de siste plassene svært hard.

Det viser seg nemlig å være mange som har ventet så lenge som mulig med å skaffe sommerjobb. Forrige måned var «sommerjobb» det desidert mest søkte ordet på Finns jobbdatabase, med nesten 40.000 søk. Andreplass på listen, offshore, fikk til sammenlikning bare 16.374 søk.

Dette kan du velge mellom

Et søk på Finn.no akkurat nå gir rundt 1.900 treff på ordet sommerjobb. Det er ikke sikkert alle disse treffene er faktiske sommerjobber, men sannsynligvis er mange av dem nettopp det.

- Er man ute i siste liten, kan man ikke være for kresen, men sommerjobber er nesten uansett gull verdt på CV-en. Det viser at man har stå-på-vilje, og teller positivt når man skal ut i arbeidslivet for fullt, sier direktør Eirik Bache-Wiig i FINN jobb, i en pressemelding.

Mest ledig er det innen bransjer som helse og sosial, salg og markedsføring og transport, logistikk og lager, melder Finn.

I databasen til bemanningsselskapet Manpower kan du sortere treffene dine etter faktiske sommerjobber. Der ligger det for øyeblikket rett over 300 stillinger, fordelt på rundt 70 annonser.

Søk etter sommerjobber i Navs arbeidsdatabase gir før øyeblikket nøyaktig hundre treff.

Mange veier til ny jobb

Med kamp om de siste jobbene på markedet, gjelder det å stikke seg ut på en positiv måte, både gjennom søknaden og cv-en, og selvsagt intervjuet. Og da er det flere veier å gå.

Enkelte går veien gjennom sosiale medier for å få oppmerksomhet fra arbeidsgivere, og det kan faktisk gi resultater.

Noen er kanskje litt for kreative i sin jakt etter ny jobb, men det viser seg at det kan være lurt å ikke alltid være som «alle andre». Se for eksempel hva svenske Anna Krigsman Simonsen gjorde for å få jobb.

Også papirarbeidet er viktig. DinSide fortalte deg for litt siden at en cv i 2011 ser litt annerledes ut enn for kort tid siden. For også i jobbsøker-verden finnes det trender som kommer og går. Å skrive den perfekte søknaden er vanskelig, men følger du noen enkle retningslinjer, skal du ikke se bort fra at den som rekrutterer blir interessert.

Om du blir innkalt til intervju, må du passe på å holde tunga rett i munnen. Her er det best å passe på hvordan kler deg, hva du svarer og hvilke spørsmål du stiller.

LES OGSÅ: Spørsmålet som kan avgjøre om du får jobben

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!