Gled deg over surfepriser som aldri har vært lavere enn denne sommeren!
Gled deg over surfepriser som aldri har vært lavere enn denne sommeren!Vis mer

Sommerglade surfepriser

Du får nå gode tilbud på surfeglade tellerskritt fra de største internettleverandørene. Noen kun til sommerbruk og andre som gjelder hele året.

Med sommeren kommer mer uteliv og mindre internettbruk. Dette forsøker teleleverandørene å motvirke med å reklamere for sine lave tellerskritt på bruk av internett. Telia går til og med så langt at de setter ned prisene på surfing i helgene i juni og juli. Samlet gir nedgangen i prisene på tellerskritt og rabattprogrammene at det aldri har vært billigere å surfe på internett enn nå.

Rabattprogrammer

For å få billigst mulig tellerskritt på surfingen, kreves det at du betaler for det. De aller billigste takstene finner vi hos Telia. I helgene i juni og juli kan du surfe for syv øre i minuttet! Det blir kun 4 kroner og 20 øre i timen. Du kan altså sitte oppkoblet hele helgen, 48 timer, for litt over 200 kroner!

Men for å få denne rabatten kreves tre ting:

  • Du må ha internettabonnement hos Telia

  • Du må være telefonkunde hos Telia (det er gratis)

  • Du må abonnere på Telias internettbonus. Det koster 10 kroner i måneden
Er alt dette i orden, får du altså 20 prosent rabatt på hverdager, og 50 prosent rabatt i helgene i juni og juli. Det gir deg priser på henholdsvis 17,6 og 11,2 øre per minutt på dag- og kveldstid på hverdagene. Hverdagsrabatten er mindre enn den du kan få hos Telenor og Tele2 mens helgerabatten er best i markedet.

- Helgetilbudet vil muligens bli forlenget utover sommerperioden, forteller operatøren hos Telias kundeservice.

Ingen kampanjer

Hos konkurrentene Tele2 og Telenor er ingen kampanjer lansert enda. Men du kan likevel surfe billig også her.

Tele2 har det billigste faste tilbudet som ikke krever abonnementsavgift. Kunder som både har internettabonnement og er telefonkunder i Tele2, kan ved å benytte Tele2s prefiks (eller ved å velge Tele2 som fast forvalg), surfe for 21 øre på dagtid og 13,5 øre på kveldstid og i helgene. Velger du i tillegg å abonnere på Tele2s supersurftilbud, får du ca. 30 prosent rabatt på alle tellerskrittene. Det betyr at du betaler 15,4 øre på dagtid og 9,8 øre på kveldstid og i helgene.

Hos Telenor kan alle med internettnoder som begynner på 810 få rabatt. Det betyr at både Telias, Tele2s, EuNets og Telenors egne kunder kan benytte denne rabatten. Men du må betale 10 kroner i måneden for å få avslag. Det betyr i praksis at du må surfe for over 46 kroner i måneden for at det skal lønne seg. Du får fra 22 til 30 prosent avslag alt etter hvor mye du surfer for. På det meste betaler du da 17,16 eller 10,92 øre (dag/kveld og helg) mens laveste pris blir 15,4 eller 9,8 øre per minutt.

Billigere og billigere

Trenden det siste halve året er at du får billigere og billigere tellerskritt, og at selskapene gjerne gir rabatter designet spesielt på nettsurferne.

Surfegledens pris
Priser per timeTele2TeliaTelenor
Vanlig pris dagtid12,613,213,2
Vanlig pris kveld og helg8,18,48,4
Rabattert pris dagtid hverdager9,2410,56fra 10,3 til 9,24
Rabattert pris kveldstid hverdager5,886,72fra 6,55 til 5,88
Rabattert pris helg5,884,2fra 6,55 til 5,88
Pris for rabattabonnement per måned101010
Telias rabatterte helgepris gjelder foreløpig kun i juni og juli. Prisene er regnet ut i kroner for en times surfing med og uten rabatter. Startavgiften per oppkobling kommer i tillegg. Tele2 og Telias priser gjelder kun for egne internettkunder mens Telenors rabatter gjelder alle som ringer 810-nummer til internettnoder.

Husk at startavgiften på 45 øre for hver oppkobling kommer i tillegg til surfeprisen hos alle selskapene. Startavgiften er ikke rabattert med unntak av Telenors ordning.

Se også DinSides Telefonkalkulator for hva de enkelte samtaler koster deg.