Sommerens smarteste dings?

Kjølebag på hjul. At ingen har tenkt på det før!

Det er sol, det er sommer, du skal i parken - på stranden - på picnic.

Strandmoro med DinSide

Glem svette matpakker!

Som den smarte forbruker du er, tar du med deg mat selv. Duggfrisk salat. En vannmelon. Reker? Og masse å drikke på - det er viktig å unngå for mye væsketap i varmen.

Problemet er imidlertid bare at for å unngå lunken drikke og svette matpakker, må det gjerne endel svette til. (For ikke å snakke om blod og tårer.) Den tradisjonelle kjølebagen er ihvertfall til å grine av, firkantet og klumpete og uhåndterbar som den er.

Slik ser den ut, trillekjølebagen. Foto: Puma
Slik ser den ut, trillekjølebagen. Foto: Puma Vis mer


Nå er det bare å plassere den kjipe kjølebagen i boden til du for eksempel skal på biltur.

I den nederlandske designkometen Marcel Wanders' nye fritidskolleksjon for Puma fant vi nemlig en kjølebag, forkledt som trillekoffert. Snasent.

>> BILDEKARUSELL: Wanders for Puma

Australsk idé

Hvorfor ingen har kommet på å sette hjul på kjølebagen før, er for oss en gåte. Vi sjekket litt rundt, og fant mange varianter. For eksempel sekker, men det er heller ingen favoritt, fordi det gjerne er tungt.

Picnickurver i trillebagform finnes også, men her må en altså ha egne kjøleelementer direkte på det som skal kjøles, så ingen optimal løsning i midtsommervarmen.

Ifølge DinSide Reises Australia-ekspert Hans Kristian Krogh-Hanssen er kjølebager på hjul et vanlig syn på den andre siden av kloden.

- I Australia har de alle mulige slags innretninger for kjølebager, sier han. - Trillebagene er mest populære fordi det er minst stress med dem.

Vi gleder oss uansett til Pumas trillekjølebag er tilgjengelig i Norge. Etter litt forsinkelser lanseres den denne uken. Pris i norske kroner er foreløpig ikke klar - men dersom en "oversetter" veiledende danske priser, vil den koste omtrent 600 norske kroner.

Merk: Vet du om andre smarte dingser til picnicsesongen? Send en mail til bolig@dinside.no.