Sommerens kuleste klokker

Har du husket å stille klokken? Frem? Vi feirer sommertiden med en stor bildespesial med våren og sommerens kuleste klokker - som fås kjøpt i Norge, og de fleste med priser en har råd til.

Gull og gylne toner er en av vårens og sommerens store klokketrender. Foto: Per Ervland
Gull og gylne toner er en av vårens og sommerens store klokketrender. Foto: Per Ervland

Vis mer

Sommerens kuleste klokker

  1. Se alle klokkene her!


Ikke bare en klokke for livet

Det kan nok være smart, for vi nordmenn har ikke lenger bare én klokke.

Ja takk, begge deler, og gjerne én til! Det er ikke slik at konfirmasjonsklokken skal vare livet ut (eventuelt supplert med en gullklokke den dagen man når pensjonsalder) - nei nå vil vi ha flere.

Og det er mannen som Trass i impulser fra Homsepatruljen og snakk om den metroseksuelle mannen, er klokker fortsatt en av de få aksessoirene menn kan smykke seg med. I tillegg velger mange menn å kjøpe klokker til sine bedre halvdeler enn smykker - de er litt mer på hjemmebane hos en urmaker enn hos en gullsmed.

Ta meg til den store bildespesialen!

Sommertid - for strømsparing

Praksisen med å skru klokken frem en time begynte som en idé presentert av Benjamin Franklin i et essay i 1784. Tanken var å få bedre utnyttelse av sommermånedene med lys en ekstra time om kvelden, og at solen kom litt senere om morgenen, noe som de fleste går glipp av allikevel, fordi de sover.

Opprinnelig førte dette til litt mindre energibruk, og lavere kostnader ved belysning.

De fleste landene som ligger mot de nordligste breddegradene har sommertid fra mars/april til oktober, mens noen land på de sørligste breddegradene har sommertid i oktober til februar/mars. Sommertid er ikke vanlig praksis nær ekvator, for der er lengden på dagene mye jevnere. Island er det eneste landet i Europa som ikke har sommertid.

Ta meg til den store bildespesialen!

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Kilde: Timeanddate.com