Sommerens feteste matvarer

Sjekk hvor mange kalorier sommermaten din inneholder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grillfest etter grillfest kan fort merkes på midjen, men hvor usunt er det egentlig?

Les også: Tynn av fet mat
Les også: Unngå «ferietillegg» i sommer

T-bone:

Dette saftige biffstykket klatrer høyt opp på kaloribarometeret, da en porsjon kan inneholde hele 1540 kalorier og 124 gram fett.

Osteburger:

En medium burger ligger på rundt 750 kalorier og 45 gram fett. På tide å droppe osten på toppen, kanskje?

Pølse:

En typisk pølse inneholder 280 kalorier og 15 gram fett. Dette er nok ikke så ille i seg selv, men klarer du å kun spise en?

Potetsalat:

I en liten porsjon med potetsalat finner du cirka 180 kalorier og 12 gram fett, og dette er da kun snakk om i et tilbehør.

Drinkene:

På et grillfest kommer det fort alkohol inn i bildet, og dersom du takker ja til en iskald, forfriskende Long Island Ice Tea, takker du faktisk ja til 520 kalorier, i ett glass.
Slukker du heller tørsten med en liten pils, må du regne med 131 kalorier på kjøpet, og i et glass hvitvin finner du cirka 80 kalorier.

Desserten:

Is passer godt som en søt avslutning på et tungt måltid. Bare husk at en liten skål med iskrem kan inneholde rundt 380 kalorier og 22 gram fett.

Les også: Hvordan bli kvitt magefettet?
Les også: 100 smarte slanketips

For å holde kaloriinntaket under kontroll, kan du raskt regne ut ditt daglige behov ved å gange 33 kalorier med din kroppsvekt. Dagsbehovet sprenges altså lett med en hamburger, et par pils og en søt avslutning, og da har du vel kanskje allerede spist frokost og lunsj den dagen også?

Denne artikkelen ble først gang publisert 24/06-2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!