Sommerbrun med tube

Du kan ha sett video bak lukkede gardiner hele sommeren, og likevel møte sommerbrun på jobben etter ferien. Men du må regne med et visst gulrot-preg.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sommeren er på hell, og folk rundt deg stiller med solbrunt ansikt.

Men ikke alle orker å svette på stranda for å få den etterlengtede brunfargen. Det er her selvbruningskremene kommer inn i bildet.

Skiftet ham

Disse kremene testet vi.
Disse kremene testet vi. Vis mer

DinSides økonomiredaksjon har testet fire ulike selvbruningskremer: Nivea self tanning lotion, Piz Buin Jet Bronzer, The Body Shop Self Tan Lotion og Ambre Solaire self tanning milk.

Konklusjonen er at om du velger riktig krem, kan du sitte inne hele sommeren om du vil, og likevel bli brun.

Vil du se hvilken krem som hadde best effekt, og hamskiftet vår testvinner gikk gjennom, klikker du på lenkene i boksen øverst til høyre.

Fem dagers innsmøring

Vi testet de fire kremene ved at fire av økonomiredaksjonens medarbeidere smurte seg inn hver dag fra onsdag til søndag i en uke. Vi smurte oss inn på armer, hals og i ansiktet. Vi hadde alle hver vår type krem. Og resultatene er målt opp mot hvilken hudtype vi har.

I flere dager gikk vi rundt og skulte på hverandres hudfarge. Noen fikk god effekt allerede etter en innsmøring, mens andre måtte vente lenger. Ved å klikke på lenkene i boksen til høyre får du se bilder av testvinner og testtaper både før og etter innsmøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene er tatt på samme sted, både før og etter, men lyset var noe annerledes de to dagene. Bildene er ikke manipulert.

Testvinneren Katrine Hvitved-Jacobsen - før innsmøring
Testvinneren Katrine Hvitved-Jacobsen - før innsmøring Vis mer

Brunere enn i syden

Kremen Ambre Solaire ble testens vinner. Katrine Hvitved-Jacobsen fikk æren av å bruke denne kremen, og hun ble brunere enn hun noengang har vært.

- Jeg vil nok bruke selvbruningskrem igjen, men ikke fem dager på rad. Det ble nesten litt for mye farge, er Katrines kommentar til forsøket.

På bildet til høyre ser du hvordan Katrine så ut før hun smurte seg inn med selvbruningskrem. Klikker du på den øverste lenken i boksen øverst til høyre, får du se hvordan hun ser ut etter innsmøringa.

Testtaper Ingvild Kjøde - før innsmøring.
Testtaper Ingvild Kjøde - før innsmøring. Vis mer

Testens blekansikt

Undertegnede startet og endte opp som testens blekansikt. Selvbruningskremen fra The Body Shop hadde en viss effekt, men trolig ville blekansiktet bli brunere med en annen selvbruner.

Undertegnede gjorde nemlig et ekstra forsøk med vinnerkremen. Jeg smurte den inn på et lite område på underarmen, og der ble jeg betraktelig brunere enn på resten av kroppen.

Klikk på den nederste lenken i boksen øverst til høyre for å finne ut hvordan test-taperen så ut etter fem dager med iherdig smøring.

Vask deg på hendene!

En flaske selvbruningskrem koster gjerne rundt hundrelappen. Kremene er drøye i bruk, så å bli brun med selvbruningskremer er en relativt billig affære. Det er i tillegg veldig lite anstrengende å bruke selvbrunere.

Ifølge hudeksperter er selvbruningskrem mindre farlig enn både solarium og ekte sol.

Men husk å vaske hendene og lese bruksanvisningen. Hvis ikke kan du bli brunere enn du ønsker på fingrene.