- Som å ruse seg før OL

Det sier legevaktdirektør om dagens russefeiring. Russen selv og andre aktører presser på for å flytte feiringen til etter eksamen.

Forbundet Mot Rusgift, Norsk Lektorlag og Legevakten i Oslo har samlet sendt inn en henvendelse til Kunnskapsministeren om flytting av russefeiringen til etter eksamen.

- Det er helt uvanlig i resten av vårt samfunn at man går beruset i 3-4 uker før man skal gjennomføre en krevende prestasjon, slik eksamen i videregående skole er. Det blir nesten som om idrettsfolk skulle ruse seg i ukevis før olympiske leker. Det ville også gitt elendige resultater, sier direktør ved Legevakten i Oslo, Endre Sandvik, i en pressemelding.

Omfattende kampanje

Russen selv, foreldre og andre elever er sterkt engasjert i saken. På Facebook er det opprettet en gruppe med tema «Ja til eksamen før russetida!» der 33 000 personer har sluttet seg til kampanjen.

Les også: Fulle jenter lever farlig

- Det er meget gledelig at skoleelevene selv tar grep om situasjonen og sørger for det beste for sin egen framtid og skolens mulighet til å skape gode studenter i framtiden. Vi er særdeles glade for å se slikt engasjement blant ungdommen, sier Knut Reinås, leder i Forbundet Mot Rusgift.

Dette er kravene

Forbundet Mot Rusgift, Norsk Lektorlag og Legevakten har sendt inn en henvendelse til Kunnskapsministeren hvor de ber om følgende endringer:

  • Tiltak som fører til at russetid og skoletid skilles ved at russetid kommer etter avsluttende eksamen
  • Skriftlig eksamen i Vg3 før 17.mai
  • Promotering av russeeffekter og -aktiviteter må ut av skolen
  • En mer systematisk rusgiftundervisning i videregående skole
Les også: Studentene har det tøft

Artikkelen fortsetter under annonsen