Solhattens konge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solhattens konge

En av de mest kjente forkjempere for naturmedisin, sveitseren Alfred Vogel, ville ha fylt 100 år i år. På tidlige 50-tallet ble Vogel på en studiereise kjent med virkningen av Rød Solhatt av en indianerhøvding og begynte å plante solhatt på sine egne marker i Sveits...

Av Silje Stavik "" />

”Hvis du ikke tenker på din sunnhet når du er ung, tvinges du til å tenke på sykdom når du blir gammel”, var Alfred Vogels motto. Selv ble den karismatiske naturmedisinforkjemperen 94 år og var aktiv helt til det siste.

Midt i etterkrigstiden trådte naturlegen frem for offentligheten for å fortelle hvordan man lever med naturen og de krefter som finnes i den. Han ble møtt med en storm av motvind, ettersom den tekniske tidsalder tonet seg frem og omsetningen av syntetiske legemidler var sterkt stigende og omtrent feide naturlegemiddelkunsten vekk. Men, Alfred Vogel lot seg ikke så lett vippe av pinnen. Hans engasjement , idealisme og begeistring for naturmedisin gjorde at han sto fast på sitt. I mer enn 40 år ga han ut bladet Gesundheit-Nachrichten og holdt dermed troen på urtemedisin fast hos både seg selv og mange lesere.

I en alder av 61 år grunnla Vogel firmaet Bioforce AG. Formålet med Bioforce var å fremstille legemidler som han selv hadde utviklet.

Holdningen ovenfor fytoterapi endret seg og den grønne bølge oppstod. Vogel hadde i mellomtiden passert 70 år.

Fikk med seg solhattfrø i gave

I starten av 50-tallet fikk Vogel kontakt med Sioux-indianernes høvding Black Eagle. De hadde begge den samme oppfatningen av menneskets ansvar ovenfor naturen og på den måten oppsto det et fint vennskap dem i mellom. De snakket naturlig nok ofte om legeplanter og ernæring. Black Eagle snakket spesielt varmt om planten Echinacea purpurea (rød solhatt). For Souix-indianerne er den en hellig plante som brukes ved slangebitt og blodforgiftninger. De tygger bladene og røttene og legger det på såret som en slags grøt. Å tygge planten er et godt middel ved alle slags infeksjonssykdommer.

Alfred Vogel måtte selvfølgelig prøve denne planten på seg selv og ble forbauset over hvor godt den virket. Da Vogel reiste tilbake til Sveits fikk han med seg noen frø av solhatt av indianerhøvdingen og disse frøene kom til å legge grunnlaget for de plantene som i dag brukes i produksjonen på Bioforce-fabrikken i Sveits. Av friske planter lagde Vogel tinkturen Echinaforce, som er det mest solgte Vogel-produktet i dag. I dag har man vitenskapelig dokumentert rød solhatts antibiotiske virkning og dens evne til å forbedre kroppens immunforsvar.

mozon.no 25.06.02