Solhatt beste forkjølelsesmedisin

Solhatt kan halvere din risiko for å bli forkjølet. Men da bør behandlingen begynne med det samme du merker at noe er på gang.

Solhatt beste forkjølelsesmedisin

Det lureste du kan gjøre når nesa begynner å renne, er å løpe til nærmeste butikk og kjøpe solhatt. Begynner du behandlingen med det samme, kan du unngå hele forkjølelsen, eller det blir mindre snørr enn det ellers ville blitt.

Solhatt-behandling halverer risikoen for at en begynnende forkjølelse utvikler seg videre. Det viser en svensk studie på 120 personer. Studien er gjennomført etter de beste vitenskapelige metoder med kontrollgrupper, der verken helsepersonellet eller forsøkspersonene selv visste om de fikk ekte eller uekte solhatt-dråper. Resultatene viste ikke bare at forkjølelsen kunne kveles i starten. De som ble forkjølet til tross for behandlingen, fikk en kort og mild forkjølelse.

Motvirker både sopp og virus

- Solhatt motvirker både virus-, bakterie- og soppinfeksjoner, skriver lege Bernt Rognlien i en ny artikkel om solhatt, publisert på ditt nettsted for helse - mozon.no

Solhatt har størst betydning i kampen mot stadig tilbakevendende infeksjoner, som forkjølelse, influensa, bihulebetennelse og urinveisinfeksjoner. Kvinner kan også ha stor nytte av solhatt i behandling og forebygging av skjedekatarr.

Ekstrakt

Solhatt-preparater er enten laget på en alkoholekstrakt av frisk eller tørket rot, eller de er laget av friskpresset saft av hele den overjordiske delen av planten, konservert med 20 prosent alkohol. De flytende ekstraktene tas som dråper i litt vann eller juice flere ganger daglig. Tar du 30 dråper tre til seks ganger daglig, har du en bra forsvar mot infeksjoner. Barn bør bruke noe mindre doser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Burotallergikere kan reagere

Bruken av solhatt er hentet fra folkemedisinen i Nord-Amerika. Den vanligste bivirkningen ved solhatt er allergiske reaksjoner. De som allerede har allergi mot burot, må være oppmerksomme - de får hyppigere allergiske reaksjoner.

Du kan lese mer om solhatt ved å klikke på urter og naturpreparater i spalten til venstre. Her finner du alt om solhatt.