Sola skinner på børsen

Hovedindeksen opp fire prosent idag

Forrige uke hadde børsen et fall på tretten prosent, denne msndagen har hovedindeksen gått opp fire prosent.  Foto: Colourbox.com
Forrige uke hadde børsen et fall på tretten prosent, denne msndagen har hovedindeksen gått opp fire prosent. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen til oppgangen er amerikanske myndigheters redningsaksjon overfor kriserammede banker som Freddie Mac og Fannie Mae.

Vil sikre amerikanske boligbanker

- Amerikanske myndigheter har sørget for en kjærkommen sårsalve, men selve sykdommen er ikke helet. De økonomiske realitetene i markedet er uendret. Først når de virkelige økonomiske driverne bedres, kan vi få en varig oppgang, sier Peter C. Warren, fondsforvalter i WarrenWicklund, til NTB.

Slik var stemningen på børsen tidligere i sommer

Vi merker dønningene fra verdenskrisen,men sitter relativt trygt i Norge, uttalte ekspertene forrige uke. Fattige mennesker vil merke prisveksten mest.

Børsoppgangen idag var ikke uventet, etter forrige ukes fall på 13 prosent ble det forventet at det skulle snu denne uken.

Om det er løsningen på krisen, det er derimot for tidlig å si. Kim Evjenth, aksjestrateg i Kaupthing, sier til DN.no at det skal mer til før krisen er over. Erlend Lødemel, aksjestrateg i DnB NOR Markets, tror på betydelig oppgang på Oslo Børs.

Få fradrag for aksjetapet

- Hvis oljeprisen holder seg er det betydelig oppside på Oslo Børs. Vi kan være oppe i seks poeng om seks måneder, sier Lødemel, til DN.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!