Sol Børs holder deg løpende oppdatert

Er du litt over middels interessert i informasjon fra finansmarkedet er det en ting du alltid har hatt øverst på ønskelisten: Stikkordet er rask informasjon og løpende oppdatering av kurser.

Sol Børs holder deg løpende oppdatert

  1. Hvor mye koster det?
  2. Ikke feilfritt ennå
  3. Hva likte vi?

SOL børs er en av Norges ledende på finansinformasjon på Internett, og har valgt selskapet Infront AS, og deres produkt "The Online Trader" som sin leverandør for å distribuere kurser fra Oslo Børs i sanntid.

Finansinformasjonen som tilbys av andre selskaper er i dag forsinket med rundt 15 minutter. Kundene har dermed vært avhengige av å gjøre sin handel gjennom nettmeglere eller over telefon. I følge Dagens Næringsliv har nettmeglerne i USA allerede erobret 25 prosent av aksjehandelen. Også i Sverige har aksjehandel på Internett tatt av. Sol Børs og Infront mener Norge kommer til å oppleve en lignende nettboom etterhvert som flere får se utviklingen av aksjekurser i sanntid.

Nær sanntid

Via "The Online Trader" får du finansinformasjon over Internett i nær sanntid, sier reklamen. I praksis betyr det at du får en løpende oppdatering på PCen din, uten at du trenger å bruke "reload" knappen til stadighet. Tjenesten gjør det altså lettere å følge finansmarkedet fra sekund til sekund for langt videre kretser enn de som har denne informasjonen i dag.

Programmet installeres på brukerens PC, og det trengs ingen nettleser eller annen programvare for å kjøre den. The Online Trader bruker såkalt "Push teknologi" til å sende data ut fra sin server. Med push menes at dataene automatisk blir sent til mottageren straks de er tilgjengelige. Normalt vil informasjonen bli synlig på din skjerm på under et sekund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koster penger

Selv med dagens teknologi er det kostbart å drive slike tjenester. Oslo Børs krever for eksempel rundt 280.000 kroner i året for at The Online Trader skal få lov til å distribuere opplysningene videre, i tillegg krever de en fast avgift på 353 kroner per bruker, per måned. Resultatet er at du må betale for herligheten.

Når du kjøper tjenesten, velger du en eller flere tjenester som du ønsker å betale for. Disse er da oftest i realtid, og pushes til pc-en din. Når du har mottatt tjenesten, vil du se at du også har en masse tilleggsinformasjon som du ikke betaler ekstra for. Dette er informasjon som ofte er redusert, eller forsinket tilstrekkelig, slik at distributøren slipper å betale avgifter til rettighetshaverne. Denne gratisinformasjonen blir sent med pull. Det betyr at endringer i for eksempel kursene kun vil bli synlig etter brukerens initiativ, ved at du trykker på reload/refresh knappen (slik som på en vanlig internettside).

Vil du vite mer om tjenesten kan du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.