Søke ny jobb? Se hvor sjansene er størst

Innen disse bransjene er det flest ledige jobber akkurat nå.

<b>BYTTE JOBB?</b> Ikke alle syns det er like gøy å være tilbake i samme, gamle jobb etter ferien. På tide å bytte? Innen enkelte bransjer er det mye ledig. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
BYTTE JOBB? Ikke alle syns det er like gøy å være tilbake i samme, gamle jobb etter ferien. På tide å bytte? Innen enkelte bransjer er det mye ledig. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å komme tilbake fre ferie og bli minnet om at man ikke akkurat har den kuleste jobben i verden, er aldri noen høydare. Men det er jobber der ute, om du ønsker å søke på noe annet - og tar du noen grep øker du sjansene dine for å sikre deg en ny jobb.

Fredrik Schjold, produktdirektør og jobbanalytiker i FINN, forteller til Dinside at det er innen fem bransjer det er utlyst flest jobber på Finn.no akkurat nå.

Husk også å se etter de skjulte jobbene, som ikke nødvendigvis lyses ut.

Bransjene med flest ledige jobber

MYE LEDIG: Innen bygg og anlegg er det mange ledige jobber. Her fra nye Oslo lufthavn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MYE LEDIG: Innen bygg og anlegg er det mange ledige jobber. Her fra nye Oslo lufthavn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Det er innen bygg og anlegg, helse og omsorg, IT, undervisning og forskning samt butikk og varehandel man finner flest ledige jobber å søke på. Tall fra NAV bekrefter de samme tendensene:

SYKEPLEIER? Innen helserelaterte yrker er det mange ledige jobber å søke på. Foto: COLOURBOX
SYKEPLEIER? Innen helserelaterte yrker er det mange ledige jobber å søke på. Foto: COLOURBOX Vis mer


I juli var det flest ledige jobber for de som jobber innen helse, pleie og omsorg, fulgt av jobber innen bygg og anlegg og deretter servicebransjen.

Samtidig er det en bransje som, ikke overraskende, har falt veldig siden i fjor.

- Olje og energi hadde flest utlyste jobber for et par år siden. Nå er det 40-50 prosent færre jobber enn i samme periode i fjor, innen denne bransjen, forteller Schjold.

Bortsett fra oljebransjen, er det ingen andre bransjer som skiller seg spesielt ut i negativ retning, ifølge Schjold.

Flere jobber i disse områdene

Geografisk sett har Østlandet naturlig nok flest utlyste jobber, generelt ligger rundt 60 prosent av alle ledige jobber her. Men i enkelte landsdeler har andelen ledige stillinger gått opp sammenlignet med fjoråret.

- Både Midt-Norge og Nord-Norge har flere ledige jobber enn på samme tid i fjor, her har de gått opp 20-25 prosent i snitt sammenlignet med fjoråret, sier Schjold.

I andre enden av skalaen finner vi Vestlandet, som også totalt sett har færre utlyste stillinger.

Selv om arbeidsledigheten øker noe totalt sett sett i forhold til i fjor, er det verdt å merke seg at det ifølge NAV er færre arbeidsledige sammenliknet med juli i fjor i hele 12 av 19 fylker.

Nedgangen er størst i Nord-Trøndelag med 19 prosent og Sogn og Fjordane med 13 prosent, mens den øker mest i Rogaland og Hordaland med henholdsvis 34 prosent og 23 prosent.

LES OGSÅ:

Se hva du må gjøre om du får utbetalt for mye i lønn
Ikke sikkert sjefens oppførsel er innafor
Slik sikret Christina seg drømmejobben