Søk sommerjobb nå

I år kan du velge mellom alt fra NRK til norske fengsler.

Lyst til å jobbe som programleder i sommer? Foto: iStockphoto.com
Lyst til å jobbe som programleder i sommer? Foto: iStockphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du søker ordet sommerjobb på Finn.no, kommer det opp rundt 2.000 ledige stillinger. Mulighetene er mange, men ifølge Finn.no har mange av jobbene søknadsfrist i disse dager. Du bør derfor skynde deg hvis du vil ha tak i de mest populære jobbene.

Ifølge Finn-direktør Eirik Bache-Wiig var ordet sommerjobb det nest mest populære søkeordet på FINN jobb i februar. Det tyder på at mange nordmenn er i gang med å lete etter sommerjobb.

Hun kan få verdens kuleste jobb

Helse og sosial skal være bransjen med flest ledige sommerjobber, etterfulgt av offentlig virksomhet og transport, logistikk og lager. Men det finnes også jobber du kanskje ikke har tenkt på.

Se de hysteriske FINN-bildene

Her er noen eksempler på jobber du kan søke:

1. Flesland Helikopterterminal – sikkerhetskontrollører (Bergen)
Er du over gjennomsnittlig fascinert av fly, er kanskje dette en kick-start på karrieren. Her søkes det etter sikkerhetskontrollører ved helikopterterminalen på Flesland hele ferien. For de utvalgte blir det lite festing i sommer med andre ord… Og forresten – du må ha plettfri vandel.

2. Oslo fengsel – fengselsbetjent (Oslo)
Fengselet har stort behov for vikarer. Fengselsbetjentene har ansvar for sikkerheten til de innsatte og ansatte. Man må ha politiattest med plettfri vandel og generell studiekompetanse, eller annen relevant utdanning/yrkeserfaring. ”Du må kunne takle krisesituasjoner og fysisk risiko, trusler og verbal utagering”, skriver fengselet i stillingsannonsen.

3. NRK – sommervikarer til musikk- og kulturprogrammer (Oslo)
Her kan unge journalistspirer få drømmevikariatet i sommer. NRKs kulturavdeling søker vikarer til noen av sine musikk- og kulturprogrammer, som Musikkredaksjonen og Radioselskapet og Mozart og Madonna, fra juni til august.

4. Fiskebrygga i Kristiansand – iskremselger (Kristiansand)
Isdisken AS ser etter en blid superselger til sommerjobb i isbaren. Kaprer du denne jobben er du sikret koselig sørlandsstemning hele sommeren.

5. Fryselager – lagerarbeider (Bergen)
Under overskriften ”Ønsker du å kjøle deg ned i sommer?” søker vikarbyrået Proffice etter lagerarbeider på et fryselager. Du må ha truckførerbevis, god helse og like fysiske utfordringer.

6. Reisebyrå – familieverter (utlandet)
God idé hvis du er sporty eller flink med barn. Ving søker etter aktivitetsverter til hoteller i utlandet. Man kan velge mellom jobb som Sports Host eller Children’s Host. Jobber du som Children’s Host består arbeidsoppgavene av å arrangere aktiviteter for barna på hotellet, for eksempel minidisco.

7. Ristorantino Italiano – servitør (Trondheim)
Drømmer du om Italia i sommer, men skjønner at du er nødt å jobbe i stedet, er denne jobben kanskje en liten trøst. Kjapp deg, de trenger hjelp allerede nå. Du har gode sjanser hvis du er jente fra 22 år og oppover.

8. Vedlikeholdsfirma – grøntområde-ansvarlig (Bergen)
Her er du sikret frisk vestlandsluft hele sommeren. Firmaet Byggvedlikehold leter etter en som kan ta ansvar for drift og vedlikehold av grøntområder og renhold av parker. Personen må kunne begynne i april eller mai.

9. Nikkelraffineri – ferieavløsere (Kristiansand)
Teknisk anlagt? I Kristiansand ser et av verdens ledende nikkelraffinerier, Xstrata Nikkelverk AS, etter ferieavløsere til produksjonsavdelingene, laboratoriet og vedlikehold.

10. Sportsbutikk – sykkelmontører, mekanikere og butikkselger (Trondheim)
Hank Sport, en spesialbutikk innen sykkel og ski, ser etter sesongarbeidere fra mars til september. Du må naturlig nok være flink til å mekke og ha stor sykkelinteresse.

11. Statkraft – sommerprosjektet 2009 (Oslo)
Europas største produsent av fornybar energi, Statkraft, arrangerer et sommerprosjekt hvert år hvor studenter fra forskjellige studieretninger samarbeider. Det kreves en spesiell interesse for energibransjen og fornybar energi. Du må også ha tre år med økonomisk, teknisk, juridisk, realfaglig eller samfunnsvitenskapelig utdanning, med gode karakterer.

Er dette sommerens morsomste jobb?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!