Nøytrale tobakkspakker:

Snusprodusent tapte ankesak om nøytrale snusbokser

Snusprodusenten Swedish Match har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett der kravet var at lovendringen som innebærer nøytrale snusbokser, ble satt til side.

NØYTRAL SNUS: Swedish Match tapte sin anke mot staten, der de hevdet at de nøytrale snusboksene er i strid med EØS-avtalen. Foto: NTB Scanpix
NØYTRAL SNUS: Swedish Match tapte sin anke mot staten, der de hevdet at de nøytrale snusboksene er i strid med EØS-avtalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. juli i fjor besluttet regjeringen at alle tobakks- og snusprodukter skal ha nøytral emballasje. Tobakksprodusentene fikk en frist på ett år med å få på plass ny emballasje som ikke skal virke forlokkende.

Dette er en av flere nye regler som omfatter tobakk og som innføres i 2018.

Swedish Match saksøkte staten blant annet fordi selskapet mener at endringene i tobakksskadeloven er i strid med EØS-avtalen. Snusprodusenten krevde at den nye loven ble satt til side, men tapte saken da Oslo byfogdembete i november i fjor slo fast at loven er gyldig.

Borgarting lagmannsrett har nå behandlet ankesaken og kom i forrige uke fram til at snusprodusentens anke skal forkastes.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!