Snorking ødelegger sexlivet

Snorkende koner og ektemenn er noe av det mest usexy vi kan tenke oss, ifølge britisk forskning.

Gurgling i drøvelen er en skikkelig turn-off. Og i over halvparten av tilfellene får snorkingen konsekvenser for forholdet.

- Vi kan se at snorking er årsaken til krangler som ikke gjør forholdet noe bedre. Dette bygger seg opp over tid og kan ha en ødeleggende effekt på forholdet.

- Resultatet av dette problemet er at forholdet tar slutt, sier Marianne Davey i British Snoring & Sleep Apnoea Association til avisen Daily Mail.

Mindre sex
I følge en undersøkelse fra snorke-organisasjonen, ville mer enn halvparten av ofrene for snorking gjerne ha mer sex om bare partneren stanset med ulydene. Men snorkingen får så store konsekvenser for nattesøvnen at overskuddet til seksuelle aktiviteter forsvinner.

Undersøkelsen viser også at mer enn to av tre ofre for partnerens snorking velger å sove på sofaen eller gjesterommet når ulydene blir for plagsomme.

- I det siste har vi fokusert på den medisinske siden av snorking, som handler om årsaker og behandling. Men det finnes lite kunnskap om de sosiale og seksuelle konsekvensene av snorkingen.

- Det folk forteller oss, er at forholdet ville bli bedre om snorkingen tok slutt, og at dette virkelig påvirker deres seksuelle forhold, forteller Davey.

Operasjon og tennisball
Snorkelyder oppstår på grunn av turbulens i de øvre luftveier og ser ut til å opptre oftere hos de som nyter livets goder med alkohol, tobakk og god mat.

Forskjellige snorke-lyddempere, sprayer eller kjerringråd kan gi gode resultater i behandling av snorkingen. Leger ved Rikshospitalet i Trondheim har også utviklet en enkel operasjon som stiver opp den bløte delen av ganen og stanser snorkingen.

Les også: Kurerer snorkingen på to minutter

 

Mozon.no, 15.02.2006