Snart tjukkest i verden

Hvem i verden blir fete dobbelt så fort som amerikanerne?

Publisert
Sist oppdatert

Britiske barn bruker ifølge forskning dobbelt så mye penger på godteri og snacks som amerikanske barn, skriver britiske MarieClaire.

I løpet av et år bruker britiske barn 372 pund på sjokolade og søtsaker, noe som tilsvarer 850 Mars-sjokolader. Amerikanske barn bruker bare 150 pund, ifølge forskning fra uavhengige Datamonitor.

Les også: Rekordmange unge med fedme

Hver tredje er feit

Mer enn ett av tre britiske barn i alderen fem til 13 lider allerede av overvekt eller fedme. Det er spådd at utviklingen vil øke med 2,1 prosent hvert år.

Over 2,3 millioner barn i Storbritannia lider av overvekt eller fedme, og mange har allerede vist tegn til høyt blodtrykk, diabetes og leversykdom.

Les også: Arver kjærligheten til sofaen

Trafikklys for mat

Jackie Schneider fra Children's Food Campaign ønsker seg flere mottiltak, blant annet å bannlyse reklame for hurtigmat før klokka 21 om kvelden, merke matvarer med trafikklys i rødt, gult og grønt, øke kvaliteten på gratis skolemat og å sørge for friskt drikkevann i parker. Hun tror det vil ha effekt på pandemien som sprer seg i landet.

Britiske myndigheter brukte nesten to milliarder pund over en periode på 10 år for å bekjempe fedmen i landet, uten stor suksess. Amerikas førstedame Michelle Obama har mer hell over dammen, med sin antifedmekampanje «Let's Move», skriver Marie Claire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer