Snart kommer ferietillegget

Men det er for siste gang.

<b>UTBETALING:</b> Ferietillegget til arbeidsledige utbetales for siste gang i slutten av januar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
UTBETALING: Ferietillegget til arbeidsledige utbetales for siste gang i slutten av januar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av januar utbetales ferietillegget for de som var arbeidsledige og mottok dagpenger i 2014.

Men det er for siste gang.

Åtte ukers dagpenger gir ferietillegg

Kravet for å motta dette ferietillegget i 2015, er at du mottok dagpenger i mer enn åtte uker i 2014. Det du får utbetalt, er 9,5 prosent av brutto dagpenger som du har fått i løpet av 2014.

Ifølge Nav.no utbetales pengene i i månedsskiftet januar/februar. Og dette er siste gang dagpengemottakere får et slikt ferietillegg.

Årsaken er at regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet vedtok å fjerne ferietillegget.

Altså vil de som er arbeidsledige og mottar dagpenger i 2015, ikke få utbetalt et slikt ferietillegg i 2016.

Les også om du kan reise til utlandet når du mottar penger fra NAV

Endringer for uføre i 2015

Også de som er uføre vil oppleve større endringer i 2015. Hovedårsaken er at det nå skal trekkes skatt av utbetalingen, som ved vanlig inntekt. Samtidig skal det bli enklere å kombinere uførepensjon med arbeid.

Første utbetaling av den nye uføretrygden var 20. januar. Om du syns noe virket feil med det nye beløpet, kan det være smart å dobbeltsjekke at skattekortet er riktig.

Har du store sykdomsutgifter, er det også verdt å merke seg at særfradraget knyttet til sykdomsutgiftene videreføres i 2015.

Les også hvor det bor flest uføre i Norge