Når nettbanken din har tilrettelagt for den nye BankID-applikasjonen, kan du logge inn fra smarttelefon eller nettbrett. Foto: BankID
Når nettbanken din har tilrettelagt for den nye BankID-applikasjonen, kan du logge inn fra smarttelefon eller nettbrett. Foto: BankIDVis mer

Snart kommer BankID-applikasjonen

iPhone og iPad-brukerne får tilgang til den nye appen først.

BankID, som er elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett, jobber nå med å kunne tilby en egen BankID-applikasjon.

Applikasjonen gjør det mulig for alle som har en BankID å logge inn fra smarttelefonen eller nettbrettet, enheter som ikke støtter java slik PC-er gjør.

– Vi ønsker å gjøre BankID mer tilgjengelig. Til nå har bare rundt 100.000 med BankID på mobil fått dette til, men appen vil gjøre det mulig for alle som har en BankID å få handlet eller gått i nettbank via nettbrett eller smarttelefon, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID Norge til DinSide.

Hege Steinsland, kommunikasjonssjef, BankID Norge. Foto: BankID
Hege Steinsland, kommunikasjonssjef, BankID Norge. Foto: BankID Vis mer


Klar i mai - til disse

Går alt etter planen, skal appen være klar for iPad og iPhone i løpet av mai, mens Android-versjonen kommer senere i år.

Men - det er likevel ikke sikkert at du får tatt i bruk BankID-applikasjonen med en gang den er klar.

– Appen vil ikke lanseres i App Store eller kunne brukes til noe før nettsteder og nettbutikker har gjort tilpasningene som skal til for å bruke BankID via app, sier Steinsland.

Hun lover at de vil oppdatere bankid.no med løpende informasjon om hvilke nettsteder som kan benyttes.

Og i praksis skal alle norske bankkunder kunne bruke applikasjonen til innlogging i nettbanken, så fremt denne er klargjort for bruk av appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle banker kan innlemme appen i nettbankene sine. Det samme gjelder alle andre nettsteder som bruker, eller vil bruke, BankID. Det krever lite tilleggsarbeid å klargjøre nettstedet for BankID-app dersom man har BankID fra før, sier Steinsland.

Les også: Her blir det gebyr for å betale regninger

Slik vil BankID fungere gjennom den nye applikasjonen:

BankID-appen er i bunn og grunn en tilsvarende løsning som som den man bruker på PC-en.

Bankkundene må laste ned BankID-appen, og deretter vil appen startes automatisk fra nettapplikasjoner som er tilrettelagt for den.

Man logger seg på som man gjør det fra PC-en, med fødselsnummer, engangskode fra kodebrikken og det personlige BankID-passordet.

Bruk av applikasjonen krever at du har iPhone, iPad og iPod Touch som støtter iOS-versjon 5.01 eller nyere. For Android-enheter vil applikasjonen kreve støtte fra Android versjon 2.3 eller nyere.

Les også: Dette er fremtiden innen betaling, ifølge Visa