Snart kan du tæppe overalt

Fra 2020 skal alle betalingsterminaler kunne brukes til kontaktløs betaling.

KONTAKTLØS BETALING: Fra og med 2020 skal det bli enklere å betale kontaktløst i Norge. Foto: Bank Axept
KONTAKTLØS BETALING: Fra og med 2020 skal det bli enklere å betale kontaktløst i Norge. Foto: Bank Axept Vis mer

Nordmenn er langt unna verdenstoppen når det gjelder å betale kontaktløst:

I løpet av november var andelen kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept transaksjoner på 20 prosent, ifølge Nets.

Men dette kan endre seg fra 2020:

Da blir det nemlig obligatorisk for dagligvarekjedene å tilby dette, har Thierry Morin, spesialist på betaling og e-handel i Capgemini Invent, uttalt tidligere i år.

Tæpping overalt fra 2020

- Det er riktig at kortselskapene har satt denne fristen til når dette skal være på plass. Årsaken er trolig at de ønsker å bidra til vekst i kontaktløs betaling, da dette vil gjøre betalingssituasjonen raskere i de fleste tilfellene. Noe som vil være en fordel både overfor forbruker og ikke minst butikker som har stor gjennomstrømming av kunder, forteller Stein Arne Tjore, presseansvarlig i Nets til Dinside.

- Hvordan ligger norske butikker og kjeder an med å tilrettelegge for kontaktløs betaling fra 2020?

- Det må nesten de brukerstedene som ikke har aktivert dette svare på. Stort sett alle våre terminaler er klare for å aktivere kontaktløs betaling, men det kan være forhold hos den enkelte butikk eller kjede som gjør at de foreløpig ikke ønsker å aktivere kontaktløs betaling, sier Tjore.

Kontaktløst fra 4. desember

Vi har snakket med Rema 1000, som forteller at de hadde på plass kontaktløs betaling i alle butikker fra og med 4. desember.

Vil du betale kontaktløst og samtidig sikre deg Rema 1000s Æ-rabatter, må du legge inn kontonummer i Æ-appen.

- Dette er et krav fra leverandøren, og står tydelig på kundevendte skjermer i butikk, i Æ-appen og på våre nettsider. I tillegg har vi sendt ut SMS til alle Æ-brukere for å si ifra, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000 til Dinside.

Kiwi er en av kjedene som fortsatt ikke tilbyr kontaktløs betaling til sine kunder - foreløpig:

- Planen vår var å åpne for kontaktløs betaling i Kiwi fra 1. januar 2020. Noen butikker vil måtte vente til 9. januar, mens enkelte kan få det litt tidligere, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen til Dinside.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!