<B>SPAR INNTIL 4.000:</B> Bankene har forskjellige frister for når du senest må sette inn penger på BSU-kontoen din, for å få med deg skattefradrag i år. Setter du inn pengene dine i tide, kan du få et fradrag på inntil 4.000 kroner. Foto: PER ERVLAND
SPAR INNTIL 4.000: Bankene har forskjellige frister for når du senest må sette inn penger på BSU-kontoen din, for å få med deg skattefradrag i år. Setter du inn pengene dine i tide, kan du få et fradrag på inntil 4.000 kroner. Foto: PER ERVLANDVis mer

Snart frist for å sette penger inn på BSU

Men pass på, for fristen varierer i de ulike bankene.

Setter du inn 20.000 kroner på en BSU-kontoen din i år, kan du glede deg over 4.000 kroner i skatterabatt ved neste likningsoppgjør.

Betingelsen er at du setter pengene inn på konto før fristen går ut på nyttårsaften.

Og her bør du følge med. For det med frist er en litt vanskelig ting: De forskjellige bankene opererer med forskjellige tidsfrister for når du senest må betale inn pengene på kontoen din.

Her finner du beste BSU-rente

Fristen går ut etter nyttårsmiddagen

De aller fleste bankene har satt en frist i de siste timene før midnatt på nyttårsaften, for å få bokført BSU-beløpet i 2009. Dersom du skal overføre fra en konto i en bank til en annen bank, er man riktignok avhengige av å følge kjøringen til Bankenes betalingssentral (BBS), som går tidligere på dagen.

Derfor har bankene forskjellige frister for når de setter frist for overføringer.

Har du for eksempel Skandiabanken, må du overføre pengene dine til BSU-kontoen før klokken 12.15 på nyttårsaften, hvis du skal garantere deg skattefradraget på neste likning. I DNB Nor kan du vente helt til klokken 22 på nyttårsaften, men da er vel de fleste godt i gang med feiringen, så det kan nok være lurt å være ute i litt bedre tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NYTTÅRSAFTEN: Når feiringen starter, bør BSU-pengene være inne på konto. Foto: Colourbox.com
NYTTÅRSAFTEN: Når feiringen starter, bør BSU-pengene være inne på konto. Foto: Colourbox.com Vis mer


Her er fristene i noen av landets banker:

DNB NOR: Fristen for å overføre til egen BSU-konto i 2009, er torsdag 31. desember kl. 22.00. Betalinger innenlands som ønskes postert på mottakers konto i 2009, må være registrert i nettbanken innen kl. 12.00 på nyttårsaften. Mer informasjon finner du på DnB NORs nettsider.

NORDEA: For at overføring til egne konti i Nordea skal være bokført på kontoutskriften i 2009, er fristen kl 22.00. For overføringer til andre bankkonti, er fristen klokken 13.00. Se Nordeas nettsider for mer informasjon.

POSTBANKEN: Fristen for å overføre til egen BSU-konto i 2009, er nyttårsaften kl. 23.45. Du kan altså overføre penger rett før rakettene begynner å smelle. Skal du overføre til en konto i en annen bank, er du nødt til å gjøre dette før klokken 12.00. Se Postbankens nettsider for mer informasjon.

SKANDIABANKEN: Siste frist for årets BSU-innbetaling er nyttårsaften kl. 12.15. Etter dette blir innskudd registrert på 2010. Se Skandiabankens nettsider for mer informasjon.

FOKUS BANK: For at den automatisk skal være med, bør pengene være kommet inn på BSU-kontoen senest den 30. desember. Dette betyr at overføringen til BSU-kontoen må ha forfall den 30. desember, og dette gjelder både overføring mellom egne konti i egen bank og fra annen bank.

Sett inn nå!

Nyttårsaften kan være en stressende dag for noen og enhver, derfor kan det være lurt å sette pengene inn på kontoen allerede nå. Da kan du også glede deg over noen ekstra rentekroner.

Om du har litt ekstra tid, kan det være penger å tjene på å se nærmere på bankens rentebetingelser. Tilbyr din bank den beste BSU-renten? DinSide har et rentebarometer, som viser hvilke banker som til enhver tid tilbyr de beste rentene.

I skrivende stund tilbyr Sparebanken Øst en BSU-rente på 4,45 prosent, mens enkelte andre banker bare tilbyr BSU-renter ned på 2-tallet. Dermed kan det være penger å tjene på å skifte bank.

Beste BSU-renter akkurat nå
BankÅpent for
alle?
Rente
Youngbank.no (Sparebanken Øst)Ja4,45
Ørskog SparebankJa4,35
Arendal og Omegns SparekasseJa4,15
Sparebanken NarvikJa4,05
Øystre Slidre SparebankJa4,00
Verdibanken ASAJa4,00


Derfor er BSU en glimrende ordning

BSU er en svært gunstig spareordning for nordmenn under 34 år. Du kan sette inn maksimalt 20.000 kroner inn på BSU-kontoen hvert år, og du får hele 20 prosent av innskuddet i fradrag på skatten.

Det betyr at du får en skattefordel på inntil 4.000 kroner i året. Maksimalt innskudd totalt som gir skattefordeler er 150.000 kroner.

Legger du til at det som regel er svært gode rentebetingelser forbundet med ordningen, er det ingen tvil om at BSU er attraktivt.

Betingelsen for pengene du setter inn på en BSU-konto, er at pengene brukes til kjøp av bolig eller nedbetaling av lån. Bruker du pengene til noe annet, må du tilbakebetale eventuelle skattefordeler.

NYTTIGE TIPS: Slik sparer du best