Sms-svindel er for lett

De bør skjerpe rutinene slik at det ikke skjer igjen.

Forbrukerombudet gleder seg til 1. juni 2009, for da kan de reagere med overtredelsesgebyr mot sms-spammerne.  Foto: Colourbox.com
Forbrukerombudet gleder seg til 1. juni 2009, for da kan de reagere med overtredelsesgebyr mot sms-spammerne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet etterlyser bedre rutiner hos firmaer som sender ut sms-reklame til norske forbrukere. De reagerer etter at Lagersalgnorge.com sendte ut overtakserte sms til 150.000 nordmenn - som ikke hadde bedt om det.

Til nå har Forbrukerombudet mottatt rundt 350 klager på sms-ene fra Lagersalgnorge.com, fordi de har kostet mottakerne fem kroner å motta. Sms-en er reklame for nettsiden, og ingen av de klagende forbrukerne har samtykket til å motta sms-en og heller ingen av dem har et kundeforhold til Lagersalgnorge.com.

Les også: Dette selskapet sendte ulovlig spam i månedsvis

Boos Communcation AS har sendt ut meldingene for Lagersalgnorge.com, ifølge Forbrukerombudet.

Sms-ene har blitt sendt fra telefonnummeret 2242, som tilhører Carrot Communication AS. Forbrukerombudet har vært i kontakt med dem, og de bekrefter at de har oversikt over numrene som har mottatt sms.

DinSide har skrevet om spam-sms flere ganger tidligere. Her kan du lese om Nor Finans, som sendte Sverre Soløy over ti spam-sms på en helg.

De svekker tilliten

Det er mobiloperatørene som er pliktige å refundere tap ved sms-svindel, og Forbrukerombudet har fått beskjed om at ikke alle operatørene har fulgt opp dette kravet.

- Grove lovbrudd av denne typen svekker tilliten til firmaer som ønsker å selge tjenester og sende reklame til via mobiltelefon. Det er derfor svært viktig at bransjen skjerper rutinene for å sikre at lignende overtramp ikke skjer igjen, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

- Dessverre har vi ikke mulighet for å reagere med overtredelsesgebyr mot denne typen lovbrudd før den nye markedsføringsloven trer i kraft 1. juni 2009. Etter den datoen vil spammere og andre som begår grove brudd på markedsføringsloven kunne straffes mer effektivt, avslutter Thon.

Les også: Sms-spammerne svarer for seg

Her finner du hele spam-lovgivningen: Retningslinjer for Markedsføringslovens §2b

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer