SMS-storm etter falsk annonse

Solsenterkjeden forsto ikke hvorfor de fikk så mange henvendelser. Tusenvis er blitt lurt.

En annonse på nettsiden, Gjerrigknark.com oppfordret leserne til å sende inn SMS for å motta et gratis solkort fra solsenterkjeden Brun og Blid på en verdi av 200 kroner som svarpremie. Denne annonsen var imidlertid falsk, og Brun og Blid har det siste døgnet mottatt tusenvis med SMS fra håpefulle deltakere av «konkurransen».

- Vi hadde problemer med å spore utgangspunktet for den enorme responsen. Etter en stund fikk vi klarhet i hva som hadde skjedd, og grunnen er at det er publisert en artikkel på et nettsted hvor leserne blir oppfordret til å sende SMS og deretter motta solkort til en verdi av 200 kroner som premie, sier Brun og Blid-sjef Thorbjørn Frantzen i en pressemelding.

Les også: Dette er falsk trygghet

Kjøligere perioder - større pågang

Frantzen forstår godt at det er mange som har forsøkt å sende inn når man så enkelt skal kunne motta en premie. I tilegg har sommervarmens midlertidige fravær i store deler av landet gjort at mange flere har sendt inn.

- Hadde det vært 1. april ville jeg tatt dette som en artig spøk og med et stort smil. Nå er vi i juli, og fraværet av sol bekymrer stadig flere. Når tusenvis har respondert på den falske artikkelen har disse også en forventning om å motta et gratis solkort. Vi har tatt dette opp med det aktuelle nettstedet, og håper at artikkelen blir fjernet så raskt det lar seg gjøre, sier Frantzen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Advarer mot falskt nokia-lotteri

Vil ikke ta noe ansvar

Til tross for Brun og Blids henvendelse til Gjerrikknark.com, ligger den falske konkurransen fortsatt ute på netsiden.

Dinside har også forsøkt å komme i kontakt med nettstedet siden tirsdag, uten resultat. Gjerrigknark.com opplyser imidlertid på sidene deres at de ikke kan ta ansvar for feil i annonsene.

«Merk også at informasjon om tilbud som presenteres på våre sider kan inneholde feil - og vi understreker at det er svært viktig å sette seg inn i den enkelte tilbyders vilkår og betingelser på egenhånd.» Skriver de på sidene sine.

Les også: Trodde annonsen var falsk

Flere stiller spørsmål ved annonsen

Det er åpenart at det er mange som har sendt inn SMS til Brun og Blid forgjeves i håp om å motta et gratis solpass. Under annonsen er det mange som har kommentert at de ikke får noen respons. Heldigvis ser det ut til at det ikke er noen som skal svindle deg, ettersom meldingen du sender blir trukket med vanlig takst, som en kommenterer under annonsen.

- Jeg har bare blitt trukket vanlig SMS-takst, men har ikke fått noe bekreftelse fra brun og blid, så mulig det bare er tull, kommenterer Malene under annonsen.

En annen kommenterer;

- Finner ingen info om dette på Brun og Blid sine sider. Ikke får man noen respons på meldingen heller. Er dette bare tull?

Til sist er det en kvinne som har forstått at noe er galt med annonsen.

- Dette er bare noen som prøver å lure dere. Det er ikke Brun og Blid sin annonse!

Les også: Dette må du faktisk gjøre

Må bare beklage

Brun og Blid-sjef Thorbjørn Frantzen er lei seg for det som har skjedd, men kan ikke gjøre annet enn å håpe at nettstedet skal fjerne annonsen så raskt som mulig.

- Vi må bare beklage ovenfor alle som har sendt sms, det er ikke alltid mulig å gardere seg mot lureri. Dette er et slikt tilfelle, sier han.

Merk: Etter at denne artikkelen ble publisert er annonsen nå fjernet.