Reklame på SMS - slik stanser du det

- SMS-reklame blant det som irriterer mest

Nei, selskaper kan ikke sende deg meldinger om du ikke vil ha dem. Men ikke alle følger reglene.

VANSKELIG Å STOPPE: Vi prøvde å sende «STOPP» til en haug SMS-reklamer. Det gikk dårlig. Men slik reklame skal egentlig fortelle deg hvordan du melder deg av, forteller Eli Bævre i Forbrukerombudet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / Forbrukerombudet
VANSKELIG Å STOPPE: Vi prøvde å sende «STOPP» til en haug SMS-reklamer. Det gikk dårlig. Men slik reklame skal egentlig fortelle deg hvordan du melder deg av, forteller Eli Bævre i Forbrukerombudet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / Forbrukerombudet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi får innmari mange klager på uønsket telefonsalg, e-post og SMS. Det er det som irriterer forbrukerne mest, sier juridisk rådgiver Eli Bævre i Forbrukerombudet til Dinside.

I utgangspunktet kan alle ringe deg for å selge noe – med mindre du har reservert deg. Men markedsføring på e-post og SMS er i utgangspunktet ulovlig.

Likevel får mange nordmenn tekstmeldinger fra selskaper som vil selge dem noe. Kanskje om et tilbud på Platekompaniet, en nettbutikk som lurer på hvor du har blitt av eller frisøren som minner deg på at det er på tide å stusse luggen.

- Selskaper kan sende deg slikt om de har et kundeforhold til deg, eller om du har samtykket til det, forklarer Bævre.

Men hva er egentlig et kundeforhold? Gir det selskapene lov til å gjøre hva de vil? Og hvordan blir du kvitt meldingene? Her er det du trenger å vite:

(Kilder: Eli Bævre i Forbrukerombudet, «Forbrukerombudets veiledning om regelverket for markedsføring via e-post, sms o.l.» og markedsføringsloven)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!