Fra 1. april kan danskene sende SMS og få en tolvsifret kode som de selv skriver på konvolutten – i stedet for frimerke.
Fra 1. april kan danskene sende SMS og få en tolvsifret kode som de selv skriver på konvolutten – i stedet for frimerke.Vis mer

SMS i stedet for frimerker

Danskene får det. Svenskene får det. Men Norge? Neppe.

Første april går startskuddet for Post Danmarks nye mobilporto-satsing, der forbrukerne kan sende SMS som et alternativ til å kjøpe frimerker.

Måten dette foregår på er at man da sender en SMS til Posten, blir fakturert åtte kroner på mobilabonnementet og får tilbake en tolvsifret kode som man selv skriver på konvolutten.

Ødelagt pakke i posten? Dette kan du kreve av nettbutikken

Dermed er det ikke lenger nødvendig å kjøpe frimerker, eller forholde seg til åpningstidene hos de som selger dem. Sikkerhetsmessig er det ikke vurdert dithen at en tolvsifret kode skal være noe lettere å forfalske enn et frimerke.

– Jeg kan ikke se noe argument som taler i mot mobilporto, sier Anders Åsberg i Posten AB (Sveriges postvesen) til Sydsvenskan, som ser på løsninger for å implementere dette også hos söta bror, om enn etter sommeren.

Jørn Michalsen er informasjonssjef i Posten. Foto: Birger Morken/Posten
Jørn Michalsen er informasjonssjef i Posten. Foto: Birger Morken/Posten Vis mer


På spørsmål fra DinSide om dette er aktuelt også for Posten i Norge, svarer informasjonssjef Jørn Michalsen at dette ikke er vurdert interessant forretningsmessig.

– Er det med tanke på den tekniske løsningen som må etableres, ekstra ressurskrevende verifisering av at oppgitte koder er registrert hos dere, frykt for datainnbrudd/misbruk eller andre ting?

– Som nevnt er det ikke aktuelt å innføre dette i Norge. Derfor er det ikke gjort veldig detaljerte regnestykker eller vurderinger omkring problemstillingene du antyder, avslutter Michalsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stanset varer fra superbillig nettbutikk