Smørsalg på svartebørs

Mangelen på smør i butikkhyllene gjør folk kreative.

Smørkrisen gjør at noen forsøker seg med salg på Finn.no. Foto: Finn.no
Smørkrisen gjør at noen forsøker seg med salg på Finn.no. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I rekken av originale Finn-annonser: Nå selger Thomas Gerhard 1/2 kilo smør til høystbydende.

Jeg har kommet over litt smør, og selger det til høystbydende. Det er kvalitetssmør fra Tine, som du ikke kan gå glipp av, skriver han i sin Finn-annonse.

DinSide har vært i kontakt med selgeren, som innrømmer at det nok er litt humoristisk ment.

– Men hvis det er sånn at det er et sug etter smør der ute, så er dette en fin anledning til å teste tilbud og etterspørsel og hvor jeg kan legge listen, sier han.

Hvordan kjøper eventuelt skal få tak i smøret, har han ikke tenkt så mye på, men han er sikker på at de skal komme frem til en løsning.

– Smør er jo ekstremt viktig i disse dager, ingen kan bake de syv sorter uten smør. Hvis noen er villig til å betale 300 kroner for en halvkilo smør, skal vi nok få til noe, ler han.

Tomme butikkhyller

Det er flere uker siden det begynte å bli tomt for smør i butikkhyllene. De populære lavkarbodiettene, der man gjerne skal spise mye fett, har fått noe av skylden, men det er også en viktigere årsak til at butikkene mangler smør. >>> Her er forklaringen på smørmangelen.

Tine Meierier har flere ganger gått ut og beroliget kunder med at det ikke skal bli noen smørkrise og at alle vil få bakt julekakene sine før jul.

Dekker bare 70 prosent av behovet

Lars Galtung, kommunikasjonssjef i Tine, synes Finn-annonsen var et kuriøst påfunn. Han synes imidlertid ikke at smørspisere skal begynne å handle meieriprodukter på Finn.

– Vi vil oppfordre smør- og lavkarboentusiaster til å holde tunga beint i munnen og ikke slå til på slike dyre tilbud. Vi får mange henvendelser rundt tidvis smørmangel i butikkene, sier han.

Smørmangelen skyldes mindre tilgang på melk, cirka 20 millioner liter mindre, og syv prosent høyere salg av matlagingsprodukter sammenlignet med i fjor.

– Tine produserer det vi kan for øyeblikket og vil levere jevnlig til handelen frem mot jul, men smørvolumet ut i markedet vil tilsvare ca 70 prosent av markedsbehovet. Situasjonen antas å vare til uke 1 i 2012, gitt stor etterspørsel i desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer