Smil for tannpussen

Smilet på fluortablettene har vært borte i to år, men er nå på plass igjen.

For rundt to år siden fjernet produsenten Actavis smilet fra Flux-tablettene. Årsaken var at man i Sverige mente man kunne forveksle smilet med ulovlige extacy-tabletter som også hadde et smilefjes, skriver produsenten i en pressemelding.

- I de to årene som er gått har vi fått uttallige henvendelser fra barn og voksne over hele landet, sier Turid Røberg-Larsen hos produsenten Actavis. Mange foreldre har klaget på at tannpussen ble vanskeligere, og uttallige postkort fra barn har etterlyst smilet på Flux'en.

- Derfor er vi er veldig glade for at vi til slutt kunne imøtekomme et savn blant norske barn, og det er hyggelig igjen å kunne tilby Flux med et smil på norske apotek, sier hun.

Tre smaker
Fluortabletten finnes i tre ulike smaksvarianter. Den gode, gamle klassikeren smaker peppermynte, men også banan er en favoritt blant mange barn. For ett år siden kom også Flux med anis/ mentol-smak som har funnet veien inn i mange baderomsskap.

Prisen for 200 tabletter varierer mellom 60 og 70 kroner - alt avhengig av doseringen. Flux fåes kjøpt reseptfritt på alle apotek i Norge.

At pågangen har vært stor for å gjeninnføre smile-Flux'en viser også en fersk undersøkelse utført av Visendi blant 1490 respondenter over hele landet. Resultatene her viser blant annet at 83 prosent av mennene og 92 prosent av kvinnene husker smile-Fluxen, og mer enn halvparten av dem vil ha smilet tilbake

 

Mozon.no,26.08.2006