Smertefullt samleie etter fødsel

Min samboer har sydd etter fødselen, og har smerter under samleie. Hva bør vi gjøre?Sexolog Espen E.P. Benestad svarer.

Kjære Esben
Jeg har et problem som tidligere ikke har vært et problem, men som nå har blitt det. da min samboer, etter en hard fødsel, fødte vår første fødte, ble hun sydd. dette medførte at hun nå har smerter ved samleie i vanlig stilling. det skyldes at min penis er bøyet til venstre. Da dette nå er blitt et problem for oss, ønsker jeg å gjøre noe med det.

Har hørt at det ikke er uvanlig å «helle « til venstre, kan du forklare oss hva som gjør at den heller til venstre, og om noe kan gjøres for å rette på venstresvingen. Hvem utfører i tilfelle slike inngrep, og hav er eventuelle komplikasjoner.
Hilsen «venstresving»

Kjære venstresving
Selv om samboeren din har hatt mye vondt allerede, tror jeg faktisk at det er mest hensiktsmessig å sette søkelyset på henne. Dersom det er kort tid siden hun fødte, vil jeg si at dere bare skal være forsiktige, bruke gode stillinger og vente til hun blir bra av seg selv. Skulle det være slik at hun enda ammer, gjør det slimhinnene hennes nedentil mye mer sårbare enn ellers, noe som vil bidra til dette problemet, men som altså vil gi seg når ammingen er over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle det være slik at hun fortsetter og fortsetter å ha vondt, lenge etter både fødsel og amming, er det grunn til å få henne til gynekolog og se hva som kan ha skjedd feil da hun ble sydd. Når hun er sår, blir det feil å manipulere din penis kirurgisk ,slik at hun ikke skal kjenne noe.

Er det imidlertid slik at din penis «heller» mer enn tredve grader, og at den egentlig har vært litt vanskelig ved samleier tidligere også, kan det være grunn til å sette den i søkelyset. Det fine da er om dere får tatt bilder av den i stående sett både ovenfra og fra siden. Ta bildene med til en vanlig lege, som kan vurdere dem, og som eventuelt kan henvise deg til en urologisk kirurg.

Inngrep for å rette penis pleier å gå fint, men selvfølgelig kan det alltid oppstå komplikasjoner som for eksempel infeksjon. Derfor er det viktig at en alltid vurderer nye hvor en skal sette inn kreftene - hos deg eller hos henne.
Hilsen Esben.