Småsparere vurderer sak mot Terra Securities

Vurderer å gå til gruppesøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småsparere er redd for å bli forskjellsbehandlet etter Terra Securities-konkursen. Nå vurderer de å gå til sak mot boet, melder Dagens Næringsliv.

Risikerer tap

Dette gjelder privatpersoner som har kjøpt såkalte strukturerte spareprodukter i miljøaksjer. De risikerer nå å tape investeringene, trass i løfter om det motsatte.

De burde hørt på oss: Farlig å låne til investering


Rundt 200 småsparere som kan tape på Terra-skandalen har organisert seg for å gå til gruppesøksmål, slik Agnes Bergo anbefalte DinSides lesere. Rundt 20 av disse risikerer tap på rundt 3,5 millioner kroner til sammen.

Gruppesøksmål

Nye regler gjør det nå mulig for privatpersoner å slå seg sammen og gå til gruppesøksmål. Det er dette småsparerne nå vurderer. De føler seg forskjellsbehandlet i forhold til kommunene, fordi bostyret ønsker å terminere opsjonene deres til fordel for boet. Terra-kommunene har meldt inn et krav på 771 millioner kroner.

Erik Bjune sier til Dagens Næringsliv, på vegne av småsparerne, at gruppen er bekymret for mulig forskjellsbehandling av kreditorene siden Terra-kommunenes advokater sitter i bostyret.

Bostyrer Jon Skjørshammer avviser imidlertid kritikken, og sier det ikke er noen fare for at noen blir forskjellsbehandlet. Men siden bostyret anser småsparernes penger for å tilhøre boet, kan småsparerne trolig se langt etter pengene.

Nyttig på DinSide: Her får du gratis advokathjelp