Smarte husholdningsapparater

Når huset blir "smart" blir også husholdningsapparatene lurere...

Bolig med IQ

  1. Smarte husholdningsapparater

Ikke nok med at du skal kunne styre husholdningsapparatene med smarthusteknologien. Nå skal apparatene i tillegg bli langt smartere enn før.

Kjøleskap uten like

Electrolux har nylig utviklet det de kaller et ”tenkende” kjøleskap, Screenfridge. Kjøleskapet er utstyrt slik at du skal slippe å finne ut hva du skal kjøpe inn. Ved at skapet opererer som et lite lagerstyringssystem med oversikt over hva som puttes inn og tas ut, kan det varsle deg om at du er tom for melk, eller at du trenger mer egg.

Electrolux har utviklet Screenfridge - et "smart" kjøleskap. Foto: Electrolux Vis mer

I tillegg er kjøleskapet utstyrt med høyttalere, mikrofon og et lite videokamera samt PC montert i kjøleskapdøren. I tillegg til å fortelle deg hva du mangler, kan du benytte PCen i døren både til nettsurfing, bestilling av varer, epost-sentral og som "oppslagstavle" for familien. I stedet for gule lapper på kjøleskapdøren, kan du for eksempel legge igjen en liten melding med både lyd og bilde til din kjære eller til junior.

Foreløpig er Screenfridge kun utviklet som prototyp. Men om ikke lenge skal det bli mulig å skaffe seg ett av disse. Prisen er imidlertid ikke klar per i dag, og det er mulig at utstyret blir betalt delvis ved at du tillater reklamebannere på kjøleskapskjermen.

Hjelpsom komfyr

Siemens har i forbindelse med sin HES-platform også utviklet egne HES-produkter av den smarte typen. Du kan for eksempel få en komfyr som kan fortelle deg hvordan du skal lage maten, når du bør snu steken og at platene er for varme til å lage omelett på. Disse produktene blir avhengige av at du har innstallert smarthusteknologien. (Se 5592 TARGET="_top">første artikkel i serien.)