Smarte & gode nettbutikker

FORBRUK: Ivrige nettshoppere finner fort ut hvilke butikker som leverer slik de lover, og som ordner opp når noe går galt. Her er to nettbutikker vi har gode erfaringer med. Se hvilke, og fortell oss om dine favoritter.

 Foto: Anne
Foto: Anne Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Det hjelper ikke med lav pris om du ikke får det du har bestilt. Og selv om vi jevnt over mener at det er trygt å bestille fra utenlandske nettbutikker, er det fortsatt en del som er skeptiske. Så lenge du handler hos seriøse aktører mener vi likevel at denne frykten er ubegrunnet.

Selv har vi vært ivrige nettshoppere siden 1999, vi har alltid betalt med kredittkort, og vi har aldri blitt lurt. Vi tar oss likevel i å fremdeles bruke de to samme utenlandske nettbutikkene.

Forklaringen er enkel: Har du først opplevd god service og er i tillegg fornøyd med prisen, blir iveren etter å finne andre alternativer mindre.

Hvilke butikker?

Hva er viktigst for deg når du skal handle i en utenlandsk nettbutikk?

(Avsluttet)
Trygghet(32%) 643
Pris(32%) 640
Rask levering(18%) 350
God service(18%) 350
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Av de store gigantene blant utenlandske nettbutikker har spesielt Amazon opparbeidet seg et rykte som står til meget godt. Dette gjelder både det enorme utvalget, men også leveringsrutiner og kundeservice. Du kan lese mer om vår erfaring med Amazon her.

Vår desiderte favoritt når det gjelder bestilling av DVD-filmer fra utlandet er imidlertid britiske Play.com, som vi hittil har bestilt utallige DVD-filmer fra.

Grunnen er enkel:

  • De sender fraktfritt til Norge – her er det ingen ekstra skjulte kostnader.

  • De har alltid et stort utvalg av filmer på tilbud. Totalprisen er dermed den du ser, omregnet til norske kroner.

  • Stort sett har vi holdt oss under 200 kroners grensen, men selv når vi har bestilt to/tre filmer om gangen har alle filmene blitt levert i separate pakker. Det tyder på at Play.com tar høyde for den norske 200-kroners grensen.

  • Leveringstiden er akseptabel, den har i snitt ligget på cirka fem dager.

  • Den dagen bestillingen gikk skeis ordnet kundeservicen opp, raskt og effektivt. Hele historien om Plays kundebehandling får du her.

Men hva med deg?

Fortell oss hvilke nettbutikker du liker - eller har dårlige erfaringer med - i diskusjonsgruppen.