DOBBELT OPP: Mange er medlem i både Smart Club og Coop. For disse vil det forhåpentligvis bli enkelt å overføre bonusen.  Foto: Øyvind Paulsen
DOBBELT OPP: Mange er medlem i både Smart Club og Coop. For disse vil det forhåpentligvis bli enkelt å overføre bonusen. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Smart Club forsvinner - hva skjer med bonusen?

– Ikke bekymre dere, sier Coop, som nå tar over butikkene.

Alle Smart Club-butikkene forsvinner. Coop, som eier kjeden, skal gjøre dem til Coop-butikker.

Les også: Coop kjøper Smart Club

Smart Club på Slependen blir Coop Extra, Smart Club på Alnabru blir Coop Obs! med byggevareavdeling og hva som skjer med Smart Club på Råde er ennå usikkert.

– De nye butikkene vil ha et annet sortiment enn Smart Club, men du vil finne igjen mange av de samme varene. Det blir fortsatt store dagligvarebutikker med faghandel, forteller pressekontakt Kristin Paus i Coop til DinSide.

Smart Club har hele tiden vært et medlemskonsept, hvor medlemskortet gir rabatter og bonus. Dette medlemskortet kan du snart kaste, da Coop etter planen tar over butikkene før julehandelen starter.

ENDRES: Alle Smart Club-butikkene blir snart endret til Coop-butikker.  Foto: Smart Club
ENDRES: Alle Smart Club-butikkene blir snart endret til Coop-butikker. Foto: Smart Club Vis mer


Men hva skjer med den hardt opptjente Smart Club-bonusen til de 102.000 kundene?

Coop overvåker handlekurven din – og du har godkjent det

Lover billigere butikker

Paus i Coop har betryggende nyheter: Hun forteller at medlemsbonusen din vil bli overført til Coop-konseptet, uten avkorting. Er du ikke medlem i Coop allerede, kan du bli det og få med deg Smart Club-bonusen i samme slengen. Du skal også få med garantiene på produktene du har kjøpt.

– Så Smart Club-medlemmene trenger absolutt ikke være bekymret. De beholder bonusen, og butikkene vil fortsatt være der; like gode og billigere, sier Paus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Coop senker medlemsbonusen sin

Informasjon til Smart Club-medlemmene skal sendes ut i løpet av sommeren eller høsten. Her skal de blant annet få hjelp til å overføre medlemskapet sitt til Coop.

Økonomisk nøtt

I tillegg til bonusen finnes det også andre Smart Club-fordeler. Alt fra kulturtilbud til et eget Smart Club Mastercard og billigere bensin. Hva som skjer med dette, er ikke klart ennå.

Grunnen til at Smart Club forsvinner, er ifølge Paus at Coop-kjeden "ønsker å bli tydeligere i markedet", som hun sier, og fokusere på navn som Coop Extra og Coop Obs!.

Men det ligger i kortene at det også finnes økonomiske årsaker. Ifølge Aftenposten har Smart Club slitt med lønnsomheten.

– Det er klart at en kjede med bare tre butikker har endel kostnader med markedsføring og liknende, som vi nå kan få synergieffekter av, bekrefter Paus i Coop.

Husker du da Smart Club hadde sitt eget telefonabonnement?