<b>Full kontroll:</b> Nå kan du forhåndsbetale mobilbruk - til samme pris som abonnentene får. Foto: Colourbox.com
Full kontroll: Nå kan du forhåndsbetale mobilbruk - til samme pris som abonnentene får. Foto: Colourbox.comVis mer

Slutten på dyre kontantkort?

Mobiloperatøren Talkmore med nytt fremstøt i markedet.

Det skal bli slutt på forskjellsbehandlingen, hevder Talkmore i en pressemelding. Prisene kontantkortkundene tilbys har vært uforholdsmessig høye sammenlignet med de prisene abonnentene får.

Mens andre mobilabonnementer har vært utsatt for sterkt prispress som følge av konkurransen i markedet, så har prisene på kontantkort stått mer eller mindre stille de siste årene.

Tall fra Post- og teletilsynet (NPT) viser at dette er en brukergruppe som utgjør hele 1,5 millioner mennesker i Norge.

Daglig leder i Talkmore, Pål Barth Nilsen synes det er merkelig at de har blitt holdt utenfor prisfallet i markedet.

Starter Pål Barth Nilsen, daglig leder i Talkmore, en priskrig på kontantkort? Foto: Talkmore
Starter Pål Barth Nilsen, daglig leder i Talkmore, en priskrig på kontantkort? Foto: Talkmore Vis mer


– Det er på tide at dette kundesegmentet blir tatt på alvor. Det er ingenting som tilsier at vilkårene for kontantkort og abonnement skal variere i så stor grad som det gjøres i dag, sier han.

199 per måned

Talkmore åpner nå for at man kan kjøpe produktene Fastpris Tale, Fastpris SMS og Alt-i-ett som forhåndsbetalte kontantkort, og at du kan forhåndsbetale ditt forbruk med kredittkort eller bankkort.

Dermed kan også kontantkortkundene dekke sitt kommunikasjonsbehov for 199 kroner måneden, en pris som er konkurransedyktig med de billigste abonnementene på markedet.

Du kan nå velge om du ønsker disse produktene som kontantkort eller som vanlig abonnement. Kontantkortløsningen tilbys foreløpig til nye kunder og til eksisterende fastpriskunder, opplyser Talkmore på sine nettsider.

– Det er gjerne mindreårige, unge mennesker, de med privatøkonomiske utfordringer og enkelte andre grupper som bruker kontantkort. Uansett er det jo slik at de med kontantkort betaler i forkant. Med tilnæret null risiko synes det derfor svært urettferdig at det er nettopp disse gruppene som må betale mest for å bruke teletjenester. De har akkurat det samme kommunikasjonsbehovet som oss andre i samfunnet, sier Nilsen.

Beste abonnement for deg? >>> Lett å sjekke med vår MOBILKALKULATOR

Pass deg for dette

At mobilbruk har blitt mye billigere de siste årene, er det liten tvil om. Det er imidlertid noen ting du skal være veldig oppmerksom på:

  • Mobilbruk om bord i båt: Priseksemplene vil få deg til å steile
  • Mobilbruk i utlandet: Glem alle avtaler du har med mobilselskapet. Krysser du landegrensen, kan du få deg store overraskelser
  • Prisene endrer seg: En del abonnementer gir deg fri bruk opptil et visst antall ringeminutter og sms eller en viss mengde datatrafikk. Overskrider du grensen, må du betale en helt annen pris. Husk å lese den lille skriften!