Slutt på billig frisørshampoo hos Nille?

EFTA-domstolen sier nei. Nå fortsetter rettsaken i Norge.

Blir det slutt på billig frisørshampo på Nille, kan det kanskje spøke for andre som har benyttet seg av det samme trikset også.  Foto: Colourbox.com
Blir det slutt på billig frisørshampo på Nille, kan det kanskje spøke for andre som har benyttet seg av det samme trikset også. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EFTA-domstolen konkluderte tirsdag med at Nille brøt europeisk merkevarelov da de solgte Redken-shampoo importert fra USA i Norge.

Her får du billigst solkrem

For et år siden solgte Nille Redken-shampoo importert fra USA, til bunnpris i sine butikker. Skjønnhetsgiganten L'Oréal som eier varemerket, saksøkte, og saken endte i Follo tingrett. Rettssaken ble imidlertid stanset da retten fant de norske reglene for parallellimport uklare. Partene inngikk forlik mens saken ble sendt til EFTA-domstolen for vurdering. Tirsdag konkluderte domstolen i skjønnhetsgigantens favør.

"Der et prinsipp om obligatorisk EØS-konsumpsjon gjelder, er parallellimport kun tillatt dersom de aktuelle varene har vært brakt i omsetning innen EØS med varemerkeinnehaverens samtykke", heter det i EFTA-domstolens rådgivende konklusjon.

Billigmerker gir mest for pengene

Det vil si at siden varelageret var anskaffet i USA, og L'Oréal dermed ikke hadde gitt tillatelse til europeisk distribusjon, konkluderte EFTA med at Nille har brutt europeisk merkevarelov.

Rettssaken mellom L'Oréal mot Nille AS vil nå fortsette.