Slutt å tenke "bli slank"

Strever du med å holde vekten i disse julebordstider? Her er sju hemmeligheter som holder kiloene borte:

Publisert
Sist oppdatert

For mange er november og desember ensbetydende med et økt alkoholinntak. Og det er ikke alltid like lett å ha kontroll på kostholdet når det blir mye festing, hyppige restaurantbesøk og julebord hver helg.

Og vi kjenner alle én person som: Kan bestille og spise hva som helst på menyen uten å blunke eller føle et snev av dårlig samvittighet. En naturlig slank person.

Men denne bitterheten kan du legge til side allerede nå, for du kan bli som dem ved å anvende deres livsstil, ifølge Aftonbladet.

Budskapet kommer fra den amerikanske legen og vektspesialisten Dorie McCubbrey, i sin nye bok: ”How much does your soul weigh: Diet-free solutions to your food, weight and body worries”. Her presenterer hun de sju største hemmelighetene til naturlig slanke personer.

Og vi gir deg en liten smakebit:

Først lykkelig, deretter slank.
Tenker du mer på å være slank enn på å være lykkelig? Naturlig slanke personer har ofte et mer positivt syn på seg selv og på livet sitt. Andre personer kritiserer seg selv, ofte daglig, for sine handlinger og tanker. Har du noen gang tenkt på hva sistnevnte egentlig kan gjøre med deg?

Mosjoner og ha det gøy.
Naturlig slanke personer trener regelmessig, men ikke tvangsmessig. De lar ikke treningen gå over styr, og vet akkurat hvor mye trening kroppen deres trenger. Glem de hotte treningstrendene. Finn heller en treningsform du virkelig liker, så kommer kontinuiteten av seg selv.

Du kan for eksempel skaffe deg en hund. Mange med hund opplever å gå ned i vekt.

Kast baderomsvekten!
Mennesker som er naturlig slanke veier seg ikke. Det er selvsagt enklere for personer med en stabil vekt å ikke bry seg om den, men spørsmålet er om ikke vekten holdes stabil fordi de ikke bekymrer seg?

Spis, men vit hvorfor.
Man spiser for å tilfredsstille fysiske behov (fra 75 til 100 prosent av gangene), for fysisk begjær (0 til 25 prosent av gangene) og for følelsesmessige grunner (0 til 10 prosent av gangene). Slanke personer spiser når de er sultne, og i blant når de ikke behøver det, men kjenner suget etter noe. Hemmeligheten heter porsjoner! Unn deg selv et kakestykke når du er virkelig sugen, men vit hvorfor du gjør det og pass på å porsjonere riktig!

Spis, men ikke hva som helst.
Slanke personer spiser nøyaktig det de er sugne på. Det er akkurat som om de vet hvilke næringsstoffer kroppen deres trenger til enhver tid. De sørger for å skaffe seg nøyaktig det de vil ha til middag, selv om det krever en ekstra tur til matbutikken. Hva hadde skjedd om vi alle baserte vårt matinntak på hva vi virkelig trengte?

For første gang er det flere overvektige enn sultne mennesker i verden.

Slik spiser du sunnere på sommeren.

Lev intuitivt, nyt livet.
Mennesker som er slanke lever som oftest et tilfredsstillende liv. I stedet for å henge seg opp i hva vektnåla viser, legger de vekt på å nyte livet og gjøre det beste ut av det. En slik innstilling og takknemmelighet vil automatisk generere flere positive opplevelser.

Slik oppfører du deg som en slank person!

Først opprettet 20.08.2006
Sist redigert 26.11.2007

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer